Möödunud hooajal Itaalias pallinud Andri Aganits aitas Poitiersi Stade Poitevinil kirjutada tabelisse esimesed kolm punkti, kui koduväljakul jõuti 2225 silmapaari ees 3:1 (23, 21, -24, 18) võiduni Nantes Rezé üle, kirjutab volley.ee. Aganits panustas võitu neli rünnaku-, kolm bloki- ja ühe servipunkti.

"Väga hea, et saime võiduga alustatud - võtab mõningad pinged maha. Mängu ajal oli uskumatult vägev atmosfäär, sest 2000 inimest elasid kõvasti kaasa. Reisiprobleemide tõttu oli see minu jaoks alles esimeseks mänguks uues meeskonnas, mistõttu oli tunda ärevust. Üldiselt jäin enda etteastega siiski rahule," võttis Aganits mängu kokku.

Ardo Kreegi koduklubi Pariisi Volley pidas koduseinte toel tõelise põnevusmängu, mille võitja selgus alles viiendas geimis. Eelmise hooaja finalist Pariis ennast siiski ülaltada ei lubanud, saavutades raske 3:2 (-21, 23, -21, 23, 13) võidu Ajaccio üle. Mängu blokikuningaks tõusnud Kreek realiseeris 14-st tõstest punktiks 8 (57%) ja peatas punktivääriliselt 5 vastaste rünnakut. Sellesuvisest Euroopa liigast Eesti võrkpallihuvilistele tuntuks saanud Makedoonia koondise liider Jovica Simovski vastas Ajaccio poolel 31 silmaga.

"Võit tuli raskelt, kuna meeskond on täiskoosseisus treeninud vaid kaks päeva. Tegime ise palju vigu - 21 servil ja 11 rünnakul. Seega kinkisime vastasele rohkem kui ühe geimi jagu punkte. Kui saame need numbrid paremaks, on mängupilt palju ilusam," kommenteeris Kreek.

Terville Florange`i nurgaründaja Polina Bratuhhina-Pitou on kahes esimeses voorus toonud vastavalt 13 ja 20 punkti, kuid koduklubi punktiarvet veel avanud ei ole. Seejuures on eestlanna Prantsusmaa kõrgliiganaiskonna Terville`i kapten.

Prantsusmaa esiliigas oli Rennes Volley võõral väljakul 3:1 (23, 19, -23, 31) parem Asnieresi meeskonnast. 13 silmaga tõusis võitjate paremuselt teiseks punktitoojaks Martti Juhkami, algusest lõpuni mängu juhtinud Kert Toobali kontosse kogunes kolm punkti.

"Nagu enne mängu eeldada võis, siis midagi kergelt ei tulnud. Meeskond ei ole palju koos trenni teinud ja teatud arusaamatused lõhuvad veel mängukvaliteeti. Tähtis on, et saime võõsil olulised kolm punkti kätte ja saame järgmisel nädalal koostööd edasi lihvida. Esimeses ringis ei ole täpselt teada, kes kui tugev on ja seega tuleb iga mäng kindlasti tasavägine," kirjeldas vastasseisu Juhkami.