Kohila on sel hooajal Meistrite liigas juba kahel korral mänginud, kui sarja esimeses eelringis saadi ajaloolised võidud Montenegro naiskonna Bari Luka üle. Kodus oldi vastastest paremad 3:1 ja võõrsil 3:2. Tegemist oli ühtlasi mainekas klubisarjas Eesti võistkondade esimeste võitudega.

Nüüdne vastane on aga veidi teisest puust, kui meid väisab Belgradi Vižura. „Serbia on võrkpallimaailma absoluutne tippriik ja Vižura naiskonna näol on paljuski tegemist kasvulavaga Serbia koondisele. Nad on noored, pikad, andekad ja tehniliselt head mängijad, kellest paljud on omaealiste Serbia koondisi esindanud,” sõnas Kohila naiskonna peatreener Peeter Vahtra.

Hoolimata algava seeria tulemusest, on Kohila endale sel hooajal garanteerinud vähemalt kuus euromängu. „Oma eesmärgi oleme täitnud ja kaotada ei ole meil midagi. Hea mänguga saavutatud punkt, geim, rääkimata mänguvõidust, on meile suur samm edasi. Neis kohtumistes ei esinda me ju vaid ainult Kohilat, vaid laiemalt võttes ka Eesti naiste võrkpalli. Läheme endast igatahes kõike andma,” sõnas Vahtra.

Tema sõnul peab Kohila edukaks esinemiseks kindlasti hästi käima saama oma servi, näitama hingestatud kaitse- ja üldmängu ning oma rünnakutel targalt tegutsema.

Selver tahab ajalugu teha

Selver Tallinn pääses Meistrite liigas kohe teise eelringi ja seega teeb valitsev Eesti tšempion kuningliku sarja debüüdi kolmapäeval. Vastaseks kuulsa ajalooga Belgradi Crvena Zvezda. „Meistrite liigas mängimine on nii minule kui kogu võistkonnale suur väljakutse. Oleme nendeks mängudeks ülimalt motiveeritud,” rääkis võistkonna punktikahur Lincoln Williams.

„Iga rahvusvaheline väljund on meie noore võistkonna jaoks väga hea võimalus karastumiseks. Eesmärk on omi asju võimalikult hästi teha ja vähemalt kodus ka vastastele võimalikult palju pahandust tekitada,” lisas peatreener Rainer Vassiljev.

Vastaste mänguvideod on meie meeskonnal olemas ja pilt Serbia liiga liidervõistkonnast, kes tänavu ka riigi superkarika võitis, ees. „Tegemist on korralikul tasemel võistkonnaga, kus peamist rünnakuraskust kannavad diagonaal ja üks väga kiire käe ja jalaga nurgaründaja. Lisaks, kui vaadata põhitegijate sünniaastaid, siis meie oleme ikkagi tublisti nooremad,” kirjeldas Vassiljev.

Credit24 Meistriliigas saadi nädalavahetusel kaks 3:0 võitu Läti klubide üle. Vassiljev kedagi ülitähtsa mängu eel liigselt koormata ei tahtnud ja jaotas mänguaega pallurite vahel võrdselt. „Oma servi ja blokikaitsega saab rahul olla. Ründemägus astusime samuti sammu edasi,” sõnas juhendaja.

Kas sarnaselt Kohilaga õnnestub ka Selveril kohe Meistrite liigas edukalt startida ja liigas Eesti meeskondade võiduarve avada, selgub Audentese spordihoones kolmapäeval kell 19:00 algavas matšis. Varem on meie meeskondadest võrkpalli kõige tugevamas klubisarjas osalenud Pärnu hooajal 2003/2004 ja enam kui kaks kümnendit tagasi Rakvere. Toona Rakvere Rivaali nime kandnud klubi kaotas esimeses ringis lätlaste Riia/Ventspils/Vildoga Naftale. Suvepealinna meeskond pidi alagrupis heitlema selliste hiidude kui Tours VB, Odintsovo Iskra ja Vfb Friedrichshafeniga. Neist kaks esimest murdsid ennast turniiril lõpuks esinelikusse.

Meistrite liigas pääseb edasi klubi, kes kogub kahe mängu kokkuvõttes rohkem punkte. Nagu võrkpallis ikka, 3:0 ja 3:1 edu annavad võitjale kolm punkti, 3:2 võitjale kaks ja kaotajale ühe punkti. Kaotaja jaoks jätkub eurohooaeg astme võrra madalamal ehk CEV Cup sarjas. Kohila peab kordusmängu laupäeval, Selver pühapäeval.

Lisaks Eesti klubidele alustab Meistrite liiga hooaega ka Martti Juhkami ja Renee Teppani tööandja Innsbrucki Hypo Tirol, kes läheb vastamisi Iisraeli meeskonna Mate-Asher Akko Hapoeliga. Siin paaris toimuvad kohtumised 5. ja 9. novembril.