„Kolmandast geimist alates kadus meie rünnak ära ja see saigi määravaks. Samas lasime nad ise mängu. Oleksime pidanud kaks ülepalli silmad kinni punktiks lajatama ja oleksime juhtinud kolmandas 8:3. Sealt oleks ainult minna olnud,” sõnas koondise peatreener Urmas Tali, kirjutab volley.ee. Esimeses kahes geimis olid meie rünnakuprotsendid 40 ja 71, kolmes viimases 33, 33 ning 12.

Avageimis spurtisid poolakad küll kiirelt ette ja juhtisid 16:9, ent eeskätt väga hea blokitööga, kus saime nii otsepunkte kui ka vajalikke pidurdusi, hakkasime vahet tasapisi vähendama. Esimese mõtlemisaja kasutas Poola meeskond 16:14 eduseisul, ent see Eesti noori ei pidurdanud. Järgmine läks käiku seisul 18:18, ent ka see oli alles soojendus, sest järgmised neli punkti saime meie. Viljandist sirgunud Silver Maar pani järjepanu häid serve mängu ja vastased kõmmutasid rünnakuid auti. Poolakate üks õnnestumine küll halvas meid korraks ja lubas vastased järele, ent viimase rünnaku lajatasid nad ikkagi keset võrku ja geim Eestile 25:22.

Teine geim jätkus sama võimsalt, stardides meie ässpallinguga ja pärast võistkonna kapteni Albert Hurda edukat pipe’i juhtisime 6:2. Paljude tiitlitega pärjatud Poola juhendaja Maciej Zendeł oli sunnitud võtma mõtlemisaja ja kasutama väga kurje sõnu. Palju see ei muutnud ja teine aeg tuli seisul 6:13. Olles noormehed tagasi väljakule saatnud, lajatas juhendaja kogu hingest sõna, mis trükimusta ei kannata. Poolakad jõudsid küll kahe punkti kaugusele (12:14), ent Urmas Tali võetud mõtlemispaus pidurdas nende hoo ja Hurda serviäss viis teisele tehnilisele mõtlemispausile meid 16:12 eduseisus. Kahe eduka bloki järel juhtisime 20:15 ja võitsime lõpuks geimi 25:18.

Kolmandas läksime juhtima 3:0, ent siis hakkas Poola mängu enda kasuks kallutama. „Sellised kogemused lõid välja, kus olukordades enam kindlasti eksida ei tohi, ent meil tulid kerged vead sisse. Mängu peale 42 omaviga teha on ikka palju,” lausus Tali.

Viiendas geimis juhtisime 5:4, ent poolakate tänane punktikahur Tomasz Stolc kõmmutas kaks ässa ja pani kohtumisele ka kuldse punkti. Temalt täna 20 punkti, üleplatsimees oli aga Albert Hurt, kelle saldoks kogunes 28 ja efektiivsusnäitajaks +16. Rünnakul lõi ta 46 tõstest punktiks 25 ehk 54 protsenti.

„Eesti mängis väga hea kohtumise. Te võtsite servil palju riske ja see tõi ka edu. Tegemist oli väga raske matšiga, ent meie õnneks tasusid tehtud vahetused ennast lõpuks ära,” sõnas poolakate juhendaja Maciej Zendeł. Tuleval aastal asub Jüris mänginud Poola koondis kaitsma nii U19 vanuseklassi MM-i kui EM-i tiitlit. Mullu triumfeerinud koondise juhendajaks oli Jüris teise treenerina ametis olev Sebastian Pawlik, MM-il oli tema abiks Zendeł.

Alagrupis kolmandaks jäänud Eesti mängib homme turniiri viiendale kohale, kui põhimõttelises vastasseisus on teisel pool võrku lõunanaabrid. Kohtumine Jüri spordihoones algab kell 13.30 ja on pealtvaatajatele tasuta. Turniiri finaalmäng algab 18.30 ja seal on Poola vastaseks Venemaa.

Aastal 1999 ja hiljem sündinud Eesti noormeeste koondis mängib koosseisus: Siim Melles, Stefan Leon Kaljuvee, Albert Hurt, Karl-Joosep Kesküla, Kaspar Süvaorg, Mart Toom, Sten Vahtras, Silver Maar, Mihkel Varblane, Tarvo Täht, Madis Parrol, Karl Ajamaa. Peatreener Urmas Tali, treener Toomas Jasmin. Füsioterapeut Hardi Paas.