Eesti naiskond alustas mängu väga kindlalt ja see andis peatreener Marko Mettile võimaluse peale esimest kahte võidetud geimi testida platsil erinevaid mängijaid ja koosseise. Tõsisemat vastupanu osutasidki lõunanaabrid kolmandas geimis, kui meie algkoosseis oli juba suuremas osas pingile puhkama vahetatud. Ometi suutsid meie tüdrukud ka selle geimi 15:21 kaotusseisust välja tulles võita. Kolmanda geimi üleplatsinaiseks oli saarlanna Nette Peit, kes lõi rünnakul maha kõik 8 tõstet, lisas 2 serviässa ning kogus selles raskes geimis 10 punkti.

Nette Peit oli ka kogu mängu resultatiivseim. Tema saldosse jäi 19 punkti (+13), Liis Kullerkann lisas 14 (+12) ja Kertu Laak 13 (+8) punkti.

Tänase mängu järel kiitis peatreener Mett just pingilt mängu lülitunud tüdrukuid: „Me oleme kõik päris tublid. 14 meid siin on ja on positiivne, et kõik on valmis sekkuma. Võistkond peabki olema ühtne ja valmis oma panuse andma. Loodan, et see on eelseisvates valikmängudes samamoodi.“

Läti koondise peatreener Janis Leitis: „See oli meie jaoks hea ja kasulik turniir enne tähtsaid valikmänge. Meie koondis on väga vähe kokku mänginud, vaid 2-3 tüdrukut on üldse varem rahvuskoondist esindanud. Täna oli meil tugeva vastase vastu raske, seda enam, et mõlemal meie sidemängijal on väike vigastus, nii et viimases geimis mängis sellel positsioonil hoopis üks nurgaründajatest.“

Eesti naiskond võitis tahvusvahelisel Blessixi karikaturniiril kõik kolm mängu ilma vastastele geimigi loovutamata.

„Mul on väga hea meel, et tänases mängus Läti vastu tulime 3. geimis suurest kaotusseisust välja, sest see näitab tüdrukute iseloomu. Turniiri teises mängus selgelt nõrgema vastase vastu suutsime jääda algusest lõpuni professionaalseks. Nüüd on jäänud veel peenhäälestus ja siis oleme tähtsateks mängudeks valmis.“ ütles Marko Mett turniiri kokkuvõtteks.

Eesti peab enne EM-valikturniire veel 9. 10. ja 11. septembril 3 kontrollmängu Soome klubi Rovaniemi WoVo vastu. Ungaris ja Poolas mängitakse EM-ile pääsu nimel vastavalt 16.-18. ja 23.-25. septembril. Eesti naiskonna vastasteks EM-valikturniiril on Poola, Ungari ja Soome.

Eesti rahvuskoondise koosseis:

Sidemängijad: Kaisa Bahmatsev (TTÜ/Tradehouse), Julija Mõnnakmäe (Kohila VK/E-Service), Liis Noormets (Tartu Ülikool/Eeden).
Diagonaalründaja: Kertu Laak (Kohila VK/E-Service).
Nurgaründajad: Anu Ennok (Pfeffingeni SM’Aesch, Šveits), Kristiine Miilen (Rovaniemi Woman Volley, Soome), Nette Peit (Lindesberg Volley, Rootsi), Kaisa Õunpuu (TTÜ/Tradehouse), Silvia Pertens (Audentes SG).
Temporündajad: Eliise Hollas (Pieksämäki Volley, Soome), Liis Kullerkann (SWE Volley-Team Erfurt, Saksamaa), Eliisa Peit (Kohila VK/E-Service).
Liberod: Kristi Nõlvak (TTÜ/Tradehouse), Pille Vahtra (Kohila VK/E-Service).