Eesti algkoosseisu kuulusid sidemängija Julija Mõnnakmäe, diagonaalründajana oma debüütmängus Jade Šadeiko, nurgaründajad Anu Ennok ja Nette Peit, Temporündajad Liis Kullerkann ja Eliisa Peit ning libero Kristi Nõlvak, kirjutab Volley.ee. Praktiliselt kogu geim kulges tasavägises punkt-punkti mängus, vaid geimi keskpaigas suutis Soome korraks 3 punktiga seisuks 19:16 ette minna. Sellele vastas meie naiskonna peatreener Andrei Ojamets mõtlemisaja ja 5:0 vahespurdiga. Geimi lõpp oli taas võrdsete heitlus, aga maratongeimi lõpufinišis oli siiski veidi kindlam külalisnaiskond a nii asusid nad 36:34 geimivõiduga 1:0 juhtima. Esimeses geimis tõi Nette Peit meie parimana 12 punkti, Kullerkann ja Ennok lisasid kumbki 4. Soomlannadest sai kõige rohkem - 10 punkti - kirja nende temporündaja Piia Korhonen.

Teist geimi alustas Eesti sama koosseisuga. Geim pikalt kulges sarnaselt esimesega, kumbki pool ei suutnud suuremat kui paaripunktilist vahet sisse teha kuni seisuni 18:18. Siis tegi Soome otsustava spurdi ja võitis geimi kindlalt 25:19. Selles geimis oli meie resultatiivseim Anu Ennok, kes tõi 5 punkti, vastastel nurgaründaja Suvi Kokkonen 6 punktiga.

Kolmandas geimis sai stardipakkudelt veidi paremini minema Soome minnes juhtima 3:0, aga Eesti ärkas kiirelt ja varsti oli tablool 6:6 viik. Tasavägine mäng kestis otsustavate punktideni, aga taas oli kõige tähtsamate pallide mängimisel veidi kindlam Soome nasikond ja geimivõit 25:23 neile. Eestile tõi kolmandas Ennok 5 ja Nette Peit 4 punkti, vastaste parim selles geimis Salla Karhu samuti 5 punktiga

Treenerite otsusel mängiti ka neljas geim. Lisageimi alustasime koosseisus sidemängija Kaisa Bahmatsev, nurkades Ennok ja Hanna Pajula, diagonaalründaja Šadeiko, tempod Eliisa Peit ja Liis Kullerkann ning liberona debüteeris A-koondises Nathalie Anett Haidla. Neljanda geimi käik oli väga sarnane kolmandaga, kuni kõige viimaste pallivahetusteni polnud võitjas selgust, aga otsustavad punktid taas külalistele ja nii ka geimivõit 25:23.

Mängu kokkuvõttes oli Eesti naiskonna parim Nette Peit 20 (+10) punktiga (s.h. 3 serviässa ja 1 blokipunkt, rünnakute õnnestumise protsent 38). Anu Ennok lisas 17 (+8) ja Liis Kullerkann 9 (+5) punkti. Soomlannade parim oli Piia Korhonen 16 (+8) punktiga. Külalised olid meist veidi paremad rünnakute õnnestumisel - protsendid vastavalt 35 ja 30 - aga praktiliselt kõik muud näitajad olid mängu lõpus võrdsed: Blokipunktid 13-13, serviässad Eestile 6-5, servivead 13-12, vastuvõtu õnnestumise protsent 51-52.

„Soome mängis praktiliselt täiskoosseisuga, meil on mitu tähtsat mängijat veel puudu. Seda arvestades pole seda kaotust mõtet väga negatiivselt vaadata. Pigem vastupidi, ma olen väga rahul sellega kuidas me võitlesime,“ kommenteeris mängu tulemust Eesti naiskonna peatreener Andrei Ojamets ja lõpetas kiitvalt: „Naised oli täna väga tublid!“.

Eesti mängib homme ja ülehomme Soome vastu veel kaks kontrollmängu. Mängude algus Tallinnas Audentese spordihoones mõlemal päeval kell 18:00.