Reedel on Eesti ja Valgevene ametlikus maavõistlusmängus vastamisi kell 18:00. Laupäeval peetakse kaks mitteametlikku kohtumist erinevate koosseisudega, avamäng algab kell 17:00 ja teine 18:45, teatab volley.ee.

Eesti ja Valgevene olid viimati vastamisi 2013. aasta maikuus Rakveres toimunud MM-valiksarja esimese ringi mängus. Kodusaalis võttis 3:1 võidu Eesti, alagrupi võiduga jõuti ka MM-kvalifikatsiooni III ringi. Saksamaal Ludwigsburgis peetud turniiril saavutas Eesti võõrustajate ja Türgi järel ning Horvaatia ees kolmanda koha.

Valgevene sai mulluses MM-valiksarja I ringis eestlaste järel teise koha, jõudis aga teise ringi turniiri kaudu samuti kolmandasse ringi. Otsustavas faasis jäi Valgevene võiduta, kaotati nii Belgiale, Prantsusmaale kui Hispaaniale.

Eelmise EM-valiktsükli läbis Valgevene edukalt, jõudes Poolas ja Taanis peetud finaalturniirile, kus kokkuvõttes saavutati 15. koht. Eestlaste vastased hoiavad Euroopa edetabelis 166 punktiga 19. kohta, meie mehed paiknevad kaks positsiooni kõrgemal (178 punkti). Euroopa edetabelit juhivad võrdselt 338 punktiga Venemaa ja Itaalia, järgnevad Serbia (326), Bulgaaria (318) ja Poola (294).