EM-valiksarja kolmas ring peetakse 2015. aasta mai lõpus kodus-võõrsil mängude põhimõttel, esimese mängu peab Eesti meeskond kodus, teise võõrsil, teatab volley.ee. Ülejäänud kaks viimast finaalturniiril osalejat selguvad paaridest Sloveenia - Portugal ja Holland - Hispaania.

Finaalturniir toimub 9.-18. oktoobril Itaalias ja Bulgaarias. Lisaks korraldajatele on osalemas eelmise EM-i parimad - Venemaa, Itaalia, Serbia, Prantsusmaa ja Belgia. Finaalturniiri koha on taganud ka valiksarja teise ringi alagruppide võitjad Poola, Soome, Slovakkia, Tšehhi, Horvaatia ja Valgevene.

Viimastel aastatel peetud sõprusmängudes on Eesti jaks rootslastest üle käinud, kuid Rootsi on mänginud ilma põhitegija Marcus Nilssonita. Just Nilssonil, kes tõi meeskonna kasuks mängudes keskmiselt 25,5 punkti, oli võtmeroll tänavuses edus. Rootsi kaotas Valgevene vastu mõlemal turniiril (1:3 ja 2:3) ja mängis taanlastega üks-üks viiki (2:3, 3:0). Eesti vastaste kvaliteetsest mängutasemest annab kinnitust fakt, et tugevast Türgist oldi üle kahel korral (3:0 ja 3:2).

Eesti meeskond on varem osalenud valiksarja kolmanda ringi play-off mängudes kahel korral - mängudes 2007. aasta EM-ile pääsu eest kaotati Soomele, 2011. aasta finaalturniirile Tšehhis jõuti võitudega Hollandi üle. 2009. aasta finaalturniirile Türki pääsesid eestlased mäletatavasti teise ringi alagrupi võiduga, siis alistati otsustavas mängus hilisem Euroopa meister Poola tulemusega 3:2.