Esmakordselt Euroopa liigas osalev naiste koondis kuulub ühte alagruppi Šveitsi, Rootsi ja Kosovoga. Alagrupis mängitakse kõigiga läbi kodus-võõrsil süsteemis, neli paremat pääsevad Final Four turniirile ja liiga võitja tõuseb järgmiseks aastaks European Golden League´i, kirjutab volley.ee.

Naiste Silver League

A-alagrupp: Šveits, Eesti, Rootsi, Kosovo

Ajakava: 20.05 Kosovo-Eesti, 23.05 Eesti-Šveits, 26.05 Eesti-Rootsi, 30.05 Rootsi-Eesti, 03.06 Šveits-Eesti, 06.06 Eesti-Kosovo

B-alagrupp: Albaania, Austria, Iisrael, Gruusia.

Rahvusmeeskond osaleb European Golden League´is, kus alagrupis mängitakse kõigiga läbi kodus-võõrsil süsteemis. Võitja pääseb üleminekumängudele, et võidelda koha eest FIVB Volleyball Nations League´i. Eesti alagrupivastased on Belgia, Slovakkia ja Rootsi.

Meeste Golden League

A-alagrupp: Belgia, Eesti, Slovakkia, Rootsi

Ajakava: 20.05 Slovakkia-Eesti, 23.05 Eesti-Belgia, 26.05 Eesti-Rootsi, 30.05 Rootsi-Eesti, 03.06 Belgia-Eesti, 06.06 Eesti-Slovakkia

B-alagrupp: Sloveenia, Holland, Türgi, Ukraina

C-alagrupp: Soome, Tšehhi, Portugal, Hispaania

Rakveres pidas rahvusmeeskond ka 2016. aasta Euroopa liiga mängud. Mehed on sel suvel seal ka pikemalt laagris. Meeste koondise mänedžeri Robin Ristmäe sõnul on Rakvere igati loogiline valik.

„Rakvere on laagriks ja mängudeks mugav koht, millega mängijad harjunud on. Sissetöötatud kord ja head koostööpartnerid teevad ka pikema laagriperioodi mugavaks,“ sõnas Ristmäe. „Kahe koondise mängude samale päevale sobitamine on üksjagu keeruline, ent kindlasti võrkpallisõpradele hea võimalus näha mõlemat koondist mängimas. Loodan, et see loob võimsa atmosfääri,“ lisas Ristmäe.

Eesti koondiste Euroopa liiga kodumängud Rakveres:

23. mail: mehed Eesti - Belgia; naised Eesti - Šveits

26. mail: mehed Eesti - Rootsi; naised Eesti - Rootsi

6. juunil: mehed Eesti - Slovakkia; naised Eesti - Kosovo

Rahvuskoondiseid näeb sel suvel mängimas ka Tallinnas, kus peetakse augustis 2019. aasta EM-valikmängud nii meestele kui naistele.