Eesti (8 võitu ja 0 kaotust) on A-alagrupis esikoha kindlustanud. Tegelikult võib Makedoonia (5-3) meie alagrupis Poolast (6-4) veel mööduda, aga sel pole enam suurt tähtsust, kuna poolakad pääsevad kodusele finaalturniirile automaatselt.

Teises grupis kohtuvad viimases voorus kaks esimest ehk Sloveenia (8-0) ja Kreeka (7-1) omavahel. Suurt kaalu nendel mängudel enam pole, ent kui Kreeka tahab alagrupi esimesena lõpetada, tuleb neil mõlemad mängud võita.

Järgmisel esmaspäeval, kui kõik meeskonnad on oma viimased kohtumised ära pidanud, toimub lõpuks kauaoodatud loos. Et samas alagrupis mänginud meeskondi poolfinaalis vägisi lahus ei hoita, on 33 protsenti võimalus, et Eesti mängib taas Poolaga ja Sloveenia Kreekaga.

Koha Maailmaliiga nõrgimasse ehk kolmandasse divisjoni tagab teatavasti Euroopa liiga võitja. Siin on aga kaks "aga":

1) Poola juba mängib Maailmaliigas ning nende võidu korral pääseb Maailmaliigasse finaali kaotaja.

2) Kreeka mängis tänavu lisaks Euroopa liigale (muide, peamiselt sama koosseisuga) ka Maailmaliigas (nõrgimas grupis), kuid jäi seal Euroopa meeskondadest eelviimaseks. Euroopa liiga võitja peaks Maailmaliigas välja vahetama just Maailmaliiga viimase Euroopa meeskonna, aga siin tuleb mängu üks suur "aga". Nimelt edestas Kreeka vaid Slovakkiat, kes võttis enda korraldada aga nõrgima divisjoni finaalturniiri ja taoline väljaminek ei jäänud liiga juhtidel kindlasti märkamata. Nii pole ka kindel, kas Kreeka Euroopa liiga võit tagaks finaali kaotajale koha Maailmaliigas või mitte.

3) Kolmas "aga" on veel. Euroopa liiga ja Maailmaliiga on igal aastal oma reegleid ja kriteeriume nii palju muutunud, et enne pole seal midagi kindlat, kui lõpuks ametlikult millestki teada antakse. Kõige mõistlikum oleks meil seega Euroopa liiga "lihtsalt" ära võita - sel juhul mingeid "agasid" enam ei ole.

*Kreeka pole ametlikult veel kohta finaalturniirile kindlustanud, ent nende väljajäämiseks tuleb neil endil kaotada B-alagrupis kaks allesjäänud mängu Sloveeniale kindlalt. Samal ajal peaks Makedoonia alistama A-alagrupis võõrsil kahel korral sama kindlalt Poola. (Taolise olukorra tingib tõsiasi, et lisaks alagrupi võitjatele ja Poolale tagab edasipääsu enim punkte kogunud meeskond, mistõttu alagrupi teine koht automaatselt edasipääsu ei taga.)