Huvi kaliningradlaste vastu võimendab teadmine, et Dünamo põhikoosseisust mõnevõrra noorem meeskond teeb 2010/2011 hooajal kaasa Schenkeri liigas, vahendab volley.ee

Dünamo/Jantari juhid on hooajavahetusel meeskonda tugevdanud, Venemaa tänavuste meistrivõistluste kümnes koht tahetakse kindlasti kõrgema vastu vahetada.

Sel eesmärgil ostis klubi kõik mängijad, keda peatreener Jaroslav Antonov vaid soovis. Panus on tehtud välismängijatele nagu teisteski Vene superliiga klubides.

Meeskonna uued liikmed on Egiptuse koondise põhidiagonaal Ahmed Salah, Albaaniast pärit, aga USA koondisse jõudnud Donald Suxho, Venemaa koondise endised mängijad Maksim Terjošin ja Konstantin Sidenko.

Üldkehalise ettevalmistuse eest vastutab Itaalia tippliigas A1 praktiseerinud Sebastiano Kitallini, treener-statistikuna on abiks Vene ja Soome kodakondsust omav Konja Piettilä.

Kaliningradi klubi on ka varem võõrmängijate oskusi sisse ostnud. Meeskonna värve on viimastel aastatel kaitsnud Sean Rooney (USA), rootslane Marcus Nilsson, soomlane Tuomas Sammelvuo, argentiinlane Luciano de Cecco. Klubi teenekaim liige, küll mitte mängijana, on aga peatreener Jaroslav Antonov - maailma parim võrkpallur 1987.

Antonov oli üks esimesi maailmas, kes hüppe pealt tugevalt servima hakkas.Tema auhindade hulgas on olümpiahõbe 1988., MM-i hõbe 1986. ja pronks 1990. aastast, ta on kahekordne Euroopa meister ja kuuekordne Euroopa klubide karikavõitja.

Treenerina on ta praktiseerinud Moskva Dünamos 2006-2009. Kahjuks ei näe me Antonovit Pärnus, kuna ta on seotud Venemaa koondise abitreeneri kohustustega, valmistudes MM-i finaalturniiriks.

Eesti koondise esimene mäng Kaliningradi Dünamoga algab homme kell 18.00 Pärnu Spordihallis. Teine mäng on rohkem katsetamise moodi, see peetakse reede hommikul kinniste uste taga, niisiis publikuta.

Esimene EM-mäng Hollandiga toimub Pärnu Spordihallis 4. septembril kell 16.00, korduskohtumine 12. septembril Rotterdamis.