Selleks, et otsustavateks mängudeks paremini ette valmistuda leppisid Eesti ja Hollandi alaliidud kokku kolm omavahelist kontrollkohtumist. Mängud peetakse Hollandis 10., 11. ja 12. mail.

"Uurisime võimalusi sõprusmängudeks mitmetelt koondistelt ja sel perioodil saime positiivse vastuse Hollandilt. Tegemist on suure võrkpalliriigiga, kes on meiega sarnases seisus, sest ka Holland mängib EM-finaalturniirile pääsemise eest kolmandas ringis. Seega kulgeb hollandlaste ettevalmistus meiega sarnases rütmis ning nad on meile väga sobivad vastased,“ selgitas Eesti koondise peatreener Gheorghe Cretu vastase valimisel otsustavaks saanud põhjuseid.

Rääkides kontrollmängude tähtsusest lisas Cretu: „Me saame võimaluse mängida meeskonnaga, mille koosseisus on paljude Euroopa tippklubide mängijaid – Hollandi koondise võtmemängijad löövad kaasa Itaalia, Poola, Belgia ja Türgi tippklubides. Meie meeskonna eesmärk on nende kolme mänguga näha, milline on meeskonna ja meeste vorm pärast klubihooaega. Teine eesmärk on leida koostöö sidemängijate ja ründajate vahel".

„Meist eeldatavalt natuke tugevam vastane on ettevalmistuseks väga hea valik“ lisas Eesti koondise temporündaja Ardo Kreek.

Eesti võrkpallikoondise otsustavad mängud Rootsiga toimuvad 24. mail Tallinnas ja 31. mail Halmstadis.