„Vaadates kuidas meil õnnestusid mängud Makedooniaga, siis ma arvan, et me võime Poola vastu minna küllalt optimistlikult,“ ütles Eesti koondise nurgaründaja Keith Pupart.

Tänaseks on selge, et uuel klubihooajal mängib Pupart koos teise meie nurgaründaja Robert Tähega Eesti koondise peatreeneri Gheorge Cretu käe all Poolas Lubini Cuprumi võrkpalliklubis. Samas klubis hakkavad mängima Poola koondisega Eestisse saabuvatest meestest Szymon Romać ning uuest hooajast klubiga liituv Wojciech Wlodarczyk. Cuprumi saavutas Cretu käe all ülitugevas Poola liigas eelmisel hooajal märkimisväärse 7. koha.

„Minu jaoks pole tähtis kes on vastane. Minu eesmärk on keskenduda oma mängule ja siis vaatame kui tugevad vastased tegelikult on,“ kommenteeris Gheorge Cretu eelseisvaid mänge Euroopa liigas.

Eesti ja Poola on varem kohtunud viiel korral. Poola võitis neist esimesed neli, aga 2008. aasta 25. mail peetud mäng on läinud igaveseks Eesti võrkpalli ajalukku. Täistuubitud Audentese spordihallis võitis Eesti tugevat Poola koondist 3:2, tulles viiendas geimis välja 7:12 kaotusseisust. Selle otsustava võiduga pääses Eesti rahvuskoondis esimest korda EM-finaalturniirile.

Eesti – Poola kohtumised toimuvad reedel 17. juulil ja laupäeval 18. juulil Pärnu Spordihallis.

Mängude algus mõlemal päeval on kell 20:00.

Ametlik koosseis:

Sidemängijad: Kert Toobal ja Kusti Nõlvak;
Nurgaründajad: Keith Pupart, Martti Juhkami ja Robert Täht;
Diagonaalründajad: Renee Teppan ja Oliver Venno;
Temporündajad: Ardo Kreek, Andri Aganits ja Henri Treial;
Liberod: Rait Rikberg ja Rauno Tamme.