Kohtumises Austriaga näitas Eesti avageimis võimsat rünnakupotentsiaali, realiseerides koguni 70 protsenti tõstetest. Kogu mängu lõikes oli näitaja 55, rünnakuvigu kogunes meil seitse, võõrustajatel 18. Kui avageim lõppes 25 minutiga seisul 25:14, siis ülejäänud kolmes oli Austria vastupanu kordades tugevam - kõik vältasid enam kui pool tundi, kirjutab volley.ee.

Timo Tammemaa korralikud servid ja Robert Tähe ning Ardo Kreegi võimsad blokid aitasid meil teise geimi lõpus kinni nõeluda 20:24 kaotusseisu, ent lõpuks sai Austria siiski 27:25 võidu. Vigade paranduse tegi rahvusmeeskond neljandas geimis, kus Austria juhtis 12:6, 16:12 ja 22:19. Geimpall oli neil ka seisul 24:23, ent võimaluseks see jäigi ja kohtumise lõpetas Keith Puparti edukas ründelöök seisuks 27:25.

Eesti punktikuningas oli 22-ga Robert Täht, kes lõi punktiks 19 tõstet 28st ja jäi 15-ga plussi. Oliver Venno lisas 15 ja suurepärase mängu teinud Timo Tammemaa 13. Keskblokeerija lõi 14 tõstest punktiks koguni tosin. Austrial vastas 41 tõstet saanud Thomas Zass 21 punktiga, Alexander Berger lisas 17.

Euroopa Liiga B-alagrupi teine vaatus toimub 18.-20. juunini Rakvere spordihallis, kuhu kõigil võrkpallisõpradel on võimalik endale Piletilevi kaudu juba ka pääsmeid soetada. Võistluste pass ehk kolme päeva pilet, millega pääseb vaatama kõiki mänge, maksab 12 eurot, sooduspilet pensionäridele, tudengitele ja õpilastele 8 eurot, kuni 12-aastased lapsed pääsevad mänge vaatama piletita.

Päevapilet, mis annab võimaluse vaadata kaht mängu ühel mängupäeval, maksab 5 eurot, sooduspilet pensionäridele, tudengitele ja õpilastele 3 eurot, kuni 12-aastased lapsed pääsevad mänge vaatama piletita. Pääsmeid saab osta SIIT.

Kui Eesti jaoks on ka kodune turniir edukas, suunavad Eesti vollesõbrad pilgud Bulgaaria linna Varna suunas, kus toimub 1.-2. juulini Euroopa liiga finaalturniir. Sinna pääsevad lisaks korraldajale alagruppide võitjad ja parem teise koha omanik. Teise gruppi kuuluvad Bulgaaria (B-koondis) kõrval Albaania, Makedoonia ja Taani ja siin toimuvad esimese ringi mängud järgmisel nädalavahetusel. Euroopa liiga võitja tagab 2017. aastaks koha Maailmaliigasse.