Punkt-punktis kulgenud avageimis oli eestlastel raskusi käimasaamisega ja kiiresti jäädi 1:4 taha, kuid esimesele tehnilisele vaheajale minnes säras tablool juba 8:7 eduseis, teatab volley.ee. 25:24 eduseisul sai Ardo Kreek blokis käed vahele vastaste põhiründaja Mitar Tzouritsi rünnakule ning lõi kaitses ülestoodud palli ka ise punktiks.

Teist geimi alustas Eesti enesekindlalt ja kasvatas eduseisu 17:11-ni, kuid jäi siis hätta vastuvõtul ja rünnakute realiseerimisel ning lasi vastased 18:18 järele. Raskes seisus lülitus edukalt vahetusest Robert Täht ning Eesti võttis soliidse 25:21 võidu.

Ka kolmas geim algas eestlastele hästi, kuni 19:12 eduseis suudeti maha mängida ja seis oli 23:23 viigis. Närvilises lõpus hoidis Eesti nappi eduseisu, kuni vastaste vahetusest sekkunud diagonaalründaja Georgios Tzioumakas lõi palli Eesti 27:25 võiduks napilt auti.

Eesti mängis suure osa kohtumisest algkoosseisuga (Kert Toobal, Keith Pupart, Andri Aganits, Oliver Venno, Martti Juhkami, Ardo Kreek ja libero Rait Rikberg), vahetusest sekkusid Robert Täht, Andres Toobal, Renee Teppan. Resultatiivseim oli täna 11 punkti (+5) toonud Juhkami, üheksa silmaga toetasid Pupart (+6) ja sünnipäevalaps Venno (+1). Eestlased olid täna raskuestes vastuvõtul (57%), kuid näitasid vastastest paremat rünnakut, blokis hiilgas 5 punktiga kapten Toobal.

Lisaks Eestile ja Kreekale kuuluvad C-alagruppi veel Slovakkia ning Ungari. Kui käesolev valikturniir peetakse Slovakkias, siis lõplik paremusjärjestus pannakse paika nädala pärast Kreekas.

Alagrupi võitja pääseb otse 2015. aasta EM-ile, teise koha omanik asub uuesti pääset püüdma täpselt aasta pärast, 2015. aasta maikuus.

Homme mängib Eesti suurfavoriidi Slovakkiaga.

Eesti koondise koosseis EM-valikturniiril Popradis:

Sidemängijad - Kert Toobal ja Andres Toobal
Nurgaründajad - Keith Pupart, Martti Juhkami, Robert Täht ja Kardo Kõresaar
Temporündajad - Ardo Kreek, Andri Aganits, Henri Treial
Diagonaalründajad - Oliver Venno, Renee Teppan
Libero - Rait Rikberg

Mängude ajakava/tulemused:
23.05 kell 16:30 Eesti - Kreeka 3:0 (26:24, 25:21, 27:25).
24.05 kell 19:00 Eesti - Slovakkia
25.05 kell 16:30 Eesti - Ungari