Tiitlikaitsja Venemaa mängib A-alagrupis Kreeka, Taani, Montenegro ja Austriaga. Tõeliseks "surmagrupiks" võib pidada D-alagruppi, kus ühe vakantse koha eest heitlevad eelmise MM-i kolmas Serbia, lisaks Hispaania, Slovakkia, Soome, Tšehhi ja Horvaatia. Olgu nimetatud ka B-alagrupi koosseis, mis loosi tahtel näeb välja järgnev: Belgia, Poola, Prantsusmaa, Portugal ja Läti.

Juunioride MM-i finaalturniirile on Eesti meeskond pääsenud korra, kaksteist aastat tagasi (1999). Siis tegid selle teoks Kert Toobal, Argo Meresaar, Kristjan Õuekallas, Raimo Pajusalu, Jaanus Nõmmsalu, Pavel Kružajev, Rivo Vesik, Mihkel Roosme jt. Eesti meeskond võitis lõppturniiri alagrupis Tai 3:1, kaotas Iraanile 0:3 ja Poolale 1:3. Surnud ring viis veerandfinaali Aasia meistri Iraani, jättes eestlased jagama 13.-16. kohta.

Venemaa (ja endine Nõukogude Liit) on 16-st juunioride MM-tiitlist võitnud pooled, Brasiilia on sama suutnud neljal ja Poola kahel korral. Üks kuldmedal on ette näidata ka Bulgaarial ja Lõuna-Koreal.