Eesti meeskonna kasuks tõi enim punkte Richard Murak, kelle arvele kogunes 6 punkti (-3), Jasper Frey lisas 4 punkti (+2), kirjutab Volley.ee. Eesti jäi Ukrainale alla igas elemenedis - meie vastuvõtt oli 23%, vastastel 34%, rünnakuid lahendasid eestlased vaid 22-protsendiliselt, ukrainlased 50-protsendiliselt. Blokipunktid Ukraina kasuks 8-1 ja serviässad 16-4. Ukraina resultatiivseim oli 14 punktiga (+11) Kristian Prysakar.

Eesti noormehed kuuluvad A-alagruppi koos Leedu, Venemaa ja Ukrainaga. Reedel kohtutakse Venemaaga ja laupäeval Leeduga.

B-alagrupis mängivad Valgevene, Gruusia, Läti ja Poola. Kohamängud toimuvad 24. novembril.

EEVZA meistrivõistlused on ühtlasi kvalifikatsiooniturniiriks 2020. aasta U18 vanuseklassi Euroopa meistrivõistluste finaalturniirile. Finaalturniiri pileti kindlustab EEVZA turniiri võitja, järgmised viis võistkonda pääsevad kvalifikatsiooni teise ringi, mis peetakse 2020. aasta kevadel.

Eesti koondise koosseis: Jasper Laus, Jasper Frey, Krister Õun, Martin Voit, Remo Torn, Kaspar Lest, Richard Murak, Rene Dapon, Egert Roodi, Kaur Tõra, Jan Stog, Christopher Tamberg. Peatreener Argo Meresaar, abitreener Marko Vantsi, mänedžer Mihkel Sagar.

Koondise peatreener Argo Meresaar tõdes, et alagrupp on ülitugev ja eesmärgiks võetakse järgmisse ringi pääsemine. "Ennekõike mõtleme laupäeva peale ehk Leedu mängule, see on vaja kindlasti võita, vastasel juhul kaob võimalus EMile pääsu püüda. Balti matšil mängisime nendega ja kaotasime 2:3, aga siis olime veel nõrgema koosseisuga kui hetkel. Venemaa ja Ukraina on omaette klassist ja selle tasemeni me hetkel ei küündi. Vigastused on meid palju kimbutamas, üks põhinurgaründaja on põlvevigastusega väljas, teine on olemas, ent saab vaid liberona tegutseda. Kolmas mees, kes saab tegutseda nii nurgas kui diagonaalina, on samuti õlavigastusega hädas ja teda püüame putitada, et ta saaks vähemalt laupäeval mängida. Kokkuvõttes jääb meil rünnakujõudu väheks, sest kolm-neli meest on puudu," kirjeldas Meresaar olukorda. "Kui saame Leedust jagu, tuleb play-offis ilmselt teisest alagrupist vastu kas Läti või Valgevene. Igal juhul tahame jõuda kuue sekka, et järgmises ringis kevadel taas finaalturniiri kohta püüda," lisas juhendaja.