EM-il D-alagruppi kuulunud Meius ja Tammearu kaotasid neljapäevases avamängus ülimalt tasavägise duelli Valgevene paarile Vladislav Davõskiba/Aleksei Ratutski. Kokku 36 minutit väldanud matši geimid lõppesid minimaalsete vahedega ja meie poolt vaadatuna 20:22, 19:21, kirjutab volley.ee. Pärast seda on jätkatud aga võidulainel.

Teises voorus mindi reede hommikul vastamisi Küprose eakaaslaste Odysseas Savvidese ja Sotiris Siapanisega. Kohtumine vältas 32 minutit ja Meius/Tammearu noppisid kindla 21:14, 21:13 võidu. Alagrupiturniiri viimases mängus ootas meie duot Hispaania duo David Pérez Barredo/Antoni Piris Guiscafre. Selleski vastasseisus ei andnud meie noormehed teisele poole võrku suurt sõnaõigust ja võitsid matši 21:15, 21:10.

Alagrupis saadud teine koht viib Meiuse ja Tammearu vastamisi soomlaste Oskari Keskineni ja Väinö Rahkoga. Võitja pääseb EM-il 16 parema sekka, kaotaja jääb jagama 17. kohta.

Neidude seas esindasid Eestit Jade Šadeiko ja Katariina Vengerfeldt, kes lõpetasid turniiri kolme kaotuse ja 25. koha jagamisega. Avamängus tuli tunnistada Norra paari Frida Berntsen/Emilie Olimstadi 5:21, 11:21 paremust ja teises voorus 11:21, 9:21 alla vanduda Hollandi duole Raïsa Schoon ja Emi van Driel. Seejuures mõlemad paarid triumfeerisid oma noorte kontinentaalkarikasarja etapil ja tagasid võistlusel koha järgmisse ringi. Šadeiko ja Vengerfeldt olid Pärnus toimunud osavõistlusel mäletatavasti neljandad. Reedeses mängus oli Venemaa paar Anna Movtšan ja Olesja Andrejuk meie neiudest üle 21:16, 21:12.