“Valiku langetamisel arvestasin eelkõige naiste seniste kogemustega, olgu need saadud rahvusnaiskonna või tugevate välisklubide eest mängides,” selgitas valiku tagamaid Peeter Vahtra. Esialgu nimetas Vahtra 19 kandidaati, kellest jäid hiljem kõrvale Kertu Laak ja Marie Aasorg Kohila VK-st, Kristi Nõlvak ja Mari Loorman TTÜ-st, Eliise Hollas Famila/Võru VK-st ning Kristiine Miilen Audentes SG/Noortekondisest.

Kui meeste koondise peatreener Avo Keel kutsus laagrisse 16 mängijat, siis Vahtra piirdus vaid 13-ga. “Ettevalmistusperiood on väga lühike ja ma ei näinud mõtet kedagi treeningutele platsi kõrvale seisma panna. Soovin võimalikult efektiivseid ja tempokaid treeninguid,” põhjendas Vahtra oma lähenemist. Samas lisas ta, et 13 hulka mittevalitud tüdrukud on ettenägematute sündmuste, näiteks vigastuste puhul valmis koheselt liituma.

Ka rollijaotuses ei saanud Vahtra mööda võrdlusest meeste koondisega. “Meestel on rollid täpselt paigas, meil on aga veel lahtine, kes millist positsiooni täitma hakkab. Eriti kehtib see välisklubide mängijate osas, kellest mitmed on universaalsed ja võivad vastavalt vajadusele ühe mängupositsiooni teise vastu vahetada,” rääkis Vahtra.

Eesti rahvusnaiskonna kandidaadid on Natalja Bratuhhina, Polina Bratuhhina, Eliisa Peit (kõik Prantsusmaa), Liis Kullerkann, Kadi Kullerkann, Kristel Moor (kõik USA), Anu Ennok (Soome), Julija Mõnnakmäe (Rootsi), Mari-Liis Graumann, Nette Peit, Merilin Salben, Kadri Siro ja Pille Vahtra (kõik Kohila VK).

MM-valiksarja otsustavas, kolmandas ringis on eestlannade vastasteks Serbia, Aserbaidžaan ja Iisrael. Valiksarja teise ringi läbis Eesti naiskond mäletatavasti geimigi kaotamata, alistatuks osutusid Läti, Leedu ja Island.