„Teil on head noored mängijad, meie omadel tuli kõvasti pingutada,“ kiitis võõrustajaid Salo naiskonna uus liige, ukrainlanna Viktoria Polištšuk. Külaliste parim sidemängija ise jalavigastuse tõttu mängida ei saanud, teda asendas esimeses geimis samuti noor mängija, vaid 15-aastane Eila Eloranta.

Eesti poolel ei teinud kaasa mitu suvise MM-valikturniiri võitnud põhimängijat: sidemängija Julija Mõnnakmäe, õed Bratuhhinad jmt. Seepärast oli esimese geimi võitmine ootamatu üllatus, kirjutab volley.ee. Teises geimis ei suudetud realiseerida nelja geimpalli, visalt võideldi ka kahes järgmises geimis.

Eesti dressis mägisid Anu Ennok, Mari-Liis Graumann, Pille Vahtra, Merilin Salben, Eliisa Peit, Kadri Siro, Eliise Hollas, Nette Peit jt. Laupäeval kell 16 Lilleküla gümnaasiumis toimuvaks uuskohtumiseks tõmbab Ennok selga Viesti särgi (mängib eeloleval hooajal Soomes), järelikult saab meie naiskonna peatreener Peeter Vahtra veel rohkem noorte vastupanuvõimekust testida.

Peeter Vahtra mängust: „Olen postiivselt üllatunud. Vastased on terve suve treeninud ja valmistuvad euromängudeks. Soome naised on väga kogenud ja kindla platsimänguga, kartsin, et nad löövad meid maa külge kinni. Kahes geimis jõudsime veel üsna võidu lähedale.“

Graumann ja Ennok tõid Eesti koondise resultatiivseimatena 18 punkti, Soome naiskonna tulemuslikem oli 19 punktiga Noora Kosonen.