Põhiraskust kandsid Anu Ennok, Julija Mõnnakmäe, Polina ja Natalja Bratuhhina, Keiu Põlluveer, Kristel Moor ja Pille Vahtra, kirjutas volley.ee.

Eesti naiskond domineeris algusest lõpuni, eksis palju vähem kui koduväljal mänginud lätlannad ega lasknud neid kordagi ohtlikusse lähedusse.

Peatreener Peeter Vahtra: "Lõime nad oma serviga juba alguses uppi. Kõik elemendid olid head, eriti blokk, mis mind väga rõõmustab, sest blokk ei ole meie tugevaim külg. Mängijatest keegi alla oma taset ei mänginud, kiidan kõiki."

Ründaja Anu Ennok: "Närvipinge meid ei rõhunud, lootsime anda oma parima ja see õnnestus. Serv oli hea ja me saime nende rünnaku kinni. Ka kaitses olime paremad. Mängisime tunduvalt paremini kui kontrollkohtumistes Soomega. Homme mängime Islandiga ja ei alahinda neid, kuigi Leedu lõi Islandit täna 3:0."

Ennok oli ka Eesti naiskonna resultatiivseim 16 punktiga, kusjuures tema rünnakuefektiivsus oli 72 protsenti. Kohtumise statistika.

Läti naiskond naases rahvusvaheliste tiitlivõistluste areenile mullu, pärast kuueaastast vaheaega. Eesti naiskonna paus oli lühem – kolm aastat. Läti koondise parimad saavutused iseseisvusajal jäävad üle-eelmisse kümnendisse, mil jõuti kolm korda Euroopa meistrivõistluste finaalturniirile. 1997. aastal saadi kaheksas, 1991. ja 1993. aastal üheksas koht. Möödunud suvel kohtus Eesti naiskond Läti koondisega neli korda (kaks korda kodus ja võõrsil) ning võitis need kõik.