Prantsusmaa koondisega võinuks olümpiale jõuda ka nende endine abitreener Cedric Enard, kes võttis aga eelmise aasta lõpus vastu pakkumise asuda Eesti võrkpallikoondise peatreeneriks.

43-aastane prantslane Enard alustas treenerikarjääri aastal 2004, kui asus juhendama oma endist koduklubi Toulouse´i. Seal töötas Enard kuni 2017. aastani, mil suundus Tours´i peatreeneriks, kellega tuli 2017. aastal Prantsusmaa meistriks.

Alates 2018. aastast juhendas Enard Saksamaa esiklubi Berliini Recycling Volleys´t. Eelmisel hooajal võideti Berliiniga ka Saksamaa meistritiitel. Alates 2017. aastast kuni 2019. aasta lõpuni tegutses Enard Prantsusmaa rahvusmeeskonna abitreenerina.

"Ma väga tahtsin end mõne koondise peatreenerina proovile panna, seetõttu tuli see otsus minu jaoks kergelt, kuigi Prantsusmaa koondis mängib veel olümpia kvalifikatsioonimänge. Aga see oli minu otsus ja ootan põnevusega esimest kohtumist meeskonnaga,” selgitas Enard detsembri lõpus, miks ta Prantsusmaa koondise juurest lahkus.