Vahetult enne äralendu peeti Tallinnas pressikonverents, kus meeskond andis ülevaate ettevalmistusest ning tutvustas finaalturniiri plaane. Mängudega tehakse algust neljapäeval, kui kell 12.00 algavas mängus minnakse vastamisi 2009. aasta maailmameistri Iraaniga.

Koondise peatreener Urmas Tali sõnul sai lõplik meeskonna koosseis paika pärast Võrus toimunud Jaan Gutmanni turniiri, 12 väljavalitu hulka kuulusid sidemängijad Ronald Järv ja Keiro Vantsi, temporündajad Andri Aganits, Kevin Soo ja Helger Hääl, nurgaründajad Robert Täht, Taavet Leppik, Denis Losnikov ja Helar Jalg, diagonaalründajad Renee Teppan ja Karlis Mesila ning libero Hardi Talv. „Ettevalmistus algas juunis ning esimene etapp tipnes sõpruskohtumistega Brasiilia U21 ja U23 koondistega. 15. juulil alustasime lõpliku ettevalmistusega, augustis toimusid kontrollmängud Tuneesia koondistega ning viimase lihvi mängule andsime Võrus toimunud Gutmanni turniiril,” kirjeldas põhjalikku ettevalmistust Tali.

Eesti Võrkpalli Liidu president Hanno Pevkur andis pressikonverentsil mõista, et alaliit väärtustab MM-finaali jõudmist oluliselt, kuid süües kasvab isu ning võite loodetakse ka finaalturniiril. „Loosiõnne üle väga kurta ei saa ning eelinfo põhjal loodame meie meeskonna edasipääsu alagrupist”, sõnas Pevkur. Tali sõnul võetakse turniiril üks mäng korraga, võitlema minnakse igas mängus. B-alagruppi kuuluvad lisaks Eestile veel Iraan, Jaapan, Mehhiko ja Argentiina. Alagrupist edasi 16 parema hulka pääsevad neli esimest meeskonda.