2015. aasta EM-i korraldamisele kandideerisid üheskoos ka Eesti ja Soome, kes soovisid turniiri läbi viia Tallinnas ja Helsingis. Teist korda järjest tuli valimistel kahjuks tunnistada konkurentide paremust, mäletatavasti said 2013. aasta finaalturniiri korraldusõiguse Poola ja Taani.

Luxembourgis kohal viibiva Eesti Võrkpalli Liidu presidendi Hanno Pevkuri sõnul jäi korraldusõiguse valimisprotsessist mõru maik. "Nimelt kuuluvad CEV-i juhatusse ka Itaalia ka Bulgaaria esindajad ning neil oli EM-i korraldusõiguse hääletusel võrdväärne sõna nagu ülejäänud kohalviibinud 12-l juhatuse liikmel. See kõik seab aga ausa mängu põhimõtted korraldusõiguse jagamisel suure küsimärgi alla," kommenteeris Pevkur CEV-i otsust. Pevkuri sõnul peeti seetõttu oluliseks koos soomlastega üle anda kongressi korraldajaile ühisavaldus, et tõstatada diskussioon valimisprotseduuride muutmiseks.

Positiivse otsustusena toetas CEV Eesti ja Soome ühisavaldust 2014. aasta naisjuunioride Euroopa meistrivõistluste finaalturniiri läbiviimiseks – mängud peetakse ülejärgmise aasta augustis Tartus ja Tamperes.