Aasta naisvõrkpalluri tunnustuse pälvis Anu Ennok, kes võitis oma esimesel hooajal Šveitsi meistriliigas hõbemedali. Lisaks jõudis ta Pfeffingeni Sm’Aesch’i võistkonnaga eurosarjas veerandfinaali. Koondisega võideti esmalt 2017. aasta Euroopa meistrivõistluste esimese valikringi turniir, kus mängiti üle nii Luksemburgi, Rootsi kui Taani naiskonnad. Teises valikringis alistati põhjanaabrid.

Aasta meesvõrkpalluriks valiti rahvusmeeskonna nurgaründaja Robert Täht. Hindamatu panuse andis ta rahvusmeeskonna ülimalt edukasse aastasse, kus juuli alguses triumfeeriti Euroopa liigas ja tagati tulevaks hooajaks koht Maailmaliigasse, kus mängib planeedi 36 paremat võistkonda. Sügisel aitas ta koondisel jõuda ajaloos neljandat korda Euroopa meistrivõistluste finaalturniirile. Vana Maailma tšempionaat toimub Poolas 24. augustist 3. septembrini. Klubitasandil jäi Tähel kevadel seljataha esimene välishooaeg, kus ta andis oma panuse Lubini Cuprumi viienda koha finišisse tugevas Poola kõrgliigas.

Eesti aasta parim mees- ja naisvõrkpallur selgusid treenerite, spordiajakirjanike ja rahvahääletuse tulemuste liitmisel.

Aasta treeneri autasu pälvis Urmas Tali, kelle käe all jõudis Rakvere Võrkpalliklubi 2015/2016 hooajal 18-aastase vaheaja järel karikavõistluste finaali, 16-aastase pausi järel Eesti meistriliigas medalile ja ajaloos esmakordselt Balti liiga finaalturniirile.

Aasta parimad noorvõrkpallurid on Kohila Võrkpalliklubi ja rahvusnaiskonna mängija Kertu Laak ning Bigbank Tartu nurgaründaja Markus Uuskari. Rannavõrkpallis triumfeerisid Kristo Kollo/Karl Jaani ja Heleene Hollas/Liisa Soomets. Neiud olid ühtlasi ka parim noortepaar, noormeeste seas valiti parimaks vennad Märt ja Siim Tammearu.