Aga miks vaielda, võib ka lihtsalt natuke osutada ja võrrelda, kommenteerimata. Vaadelgem Eesti koondise koosseisu 4. septembri seisuga, kui mängiti Pärnus alistati EM play-off mängus Holland 3-1.

Kõige rohkem mehi on pärit Pärnust - viis, ehk peaaegu pool meeskonda: Raimo Pajusalu, Argo Meresaar, Jaanus Nõmmsalu, Sten ja Asko Esna. Kahe sidemängija, Kert ja Andres Toobaliga on esindatud Türi. Kaks meest on ka Viljandist: Martti Rosenblatt ja Meelis Kivisild, kirjutab volley.ee.

Põlistallinlasi on vaid üks - Ardo Kreek. Saaremaad esindab Keith Pupart, Tartut Olver Venno.

Peatreener Avo Keel sai võrkpalli algõpetust Võrus ja abitreener Andrei Ojamets Pärnus. Avo Keel (saab 1. oktoobril 48) võib meenutada veerand sajandit taguseid aegu, kui täpselt pool Eesti koondislastest Võrust pärines. Ka Rakverest on aastakümnete jooksul hulk koondislasi võrsunud, seekord oli kandidaadi staatuses Janis Sirelpuu.

Koondise vanim mängija on juunis 31 saanud Kert Toobal, vanuselt järgmine on Meresaar (30). Noorimad on 20-aastased Venno ja Kivisild. Pikim on 210-sentimeetrine Venno, lühim 185-ne Asko Esna.

Viis Eesti koondislast (Pajusalu, Pupart, Kert Toobal, Nõmmsalu, Sten Esna) teenis möödunud hooajal leiba Prantsusmaa kõrgliigas. Tallinna Selverit esindas kolm meest (Meresaar, Kivisild, Rosenblatt), ühe mängija andsid koondisse Tartu Pere Leib (Andres Toobal), Pärnu Võrkpalliklubi (Asko Esna), Jadar-Sport Poolast (Kreek) ja Bledi Ach Volley Sloveeniast (Venno).

Nõmmsalu polnud mõni päev tagasi veel veel kindel, millises klubis mängimist jätkab, Venno siirdub VfB Friedrichshafenisse (Saksamaa), Sten Esna Tallinna Tehnikaülikooli meeskonda.

Teist valiktsüklit järjest Euroopa meistrivõistluste finaalturniiri pääsmele väga lähedal olev Eesti koondis peab eeloleval pühapäeval võõrsil otsustava kohtumise Hollandiga. Mäng algab Eesti aja järgi kell 15.00.