Soo lõi mängus, mis kindlustas Eestile koha Euroopa liiga finaalturniiril, kuuest tõstest maha viis ning tõi ühe punkti ka blokis.

"Olen selline musta töö tegija," iseloomustab tennisetaustaga Soo oma rolli koondises. "Jah, blokk ja serv on ilmselt minu paremad küljed - olen seni trennides ja mängudes nende aspektidega enim abiks olnud."

Tõepoolest, kui kevadel tekkis ilmselt nii mõnelgi küsimus, kas Soo oli neljanda temporündaja kohale kõige parem valik, siis peamiselt just sel kevad-suvel (Soo kuulus meeskonda ka mullu) on ta peatreener Gheorghe Cretu selektsiooni selgelt ka mängudes õigustanud.

"Tervitused Meelisele (Tartus samuti temporündajana tegutsev Meelis Kivisild, kes koondisesse ei pääsenud - toim)! Ja tegelikult meil on teisi häid tempomehi veel - näiteks (Tallinna) Selveri (Mihkel) Tanila... Aga kuidagi edestasin neid seekord. Olen lihtsalt õnnelik selle üle ja naudin koondises olemist ja mängimist!" lööb Soo silm särama.

Ilmselt on hea servi ja bloki kõrval just taoline õhin ja meeletu soov end arendada ka üheks põhjuseks, miks Cretu teist aastat järjest Soo koondisesse võttis. Kuidas iseloomustab aga Tartu Bigbankis mängimist jätkav Soo Cretut?

"Oleme ka poistega meeskonna sees arutlenud, et mis teeb temast sedavõrd hea treeneri. Ta on autoriteet ning samal ajal ka eeskuju. Ta on austuse ka vanemate mängijate seas välja teeninud. Samamoodi nagu õpetatakse mind, nii on vahel n-ö koolipingis ka Rait Rikberg ja Kert Toobal - kõik kuulavad Cretut. Ta on iidol ja suur eeskuju meile," tunnustab keskblokeerija rumeenlast.

Eesti võrkpallikoondis jätkab Euroopa liigat pühapäeva õhtul, kui Rakveres võõrustatakse Austriat.