Alanud hooajal on Selver pidanud koos karikamängudega kaheksa ametlikku kohtumist, kuid "Lendoravast" pole kuulda olnud midagi. Vaid meeskonna liikmed teavad, et selline liik Selveris endiselt elutseb.

Orava (loodetavasti ajutine) suurelt pildilt kadumine on olnud tegelikult mõistetav. Hindrek Pulga Pärnusse siirdumise järel hangiti Austraaliast meeskonna põhidiagonaalründajaks metsiku löögivõimsusega Lincoln Williams, kes on oma tööga seni väga hästi hakkama saanud. Nii pole olnud ka põhjust Oravat mängu tuua.

"Kui Hindrek (eelmise hooaja Schenker liiga parim punktikütt Hindrek Pulk - toim) meeskonnast lahkus, lootsin korraks, et äkki mind jäetaksegi põhidiagonaaliks, aga siis tuli Williams ja olin taas oma positsioonil teine mees," sõnab Orav.

"Praegu pole hullu - olen veel noor -, aga kahe järgmise hooaja jooksul peaksin end põhikoosseisu murdma," leiab mängumees.

Teisalt alustas Orav sügisel õpinguid Tallinna Tehnikaülikoolis ning tahes tahtmata võtab tulevasel äriinfotehnoloogil kõrgkooliga kohanemine oma aja.

"Oliver oli augusti lõpus ja septembri alguses tegelikult väga heas vormis, aga mulle tundub, et elumuutustega kohanemine on tema vormikõverat veidi langetanud. See on ka arusaadav," hindab Selveri peatreener Rainer Vassiljev hoolealuse hetkeseisu.

Kui mullu sai Orav regulaarselt mänguaega nii Võru Danpower/Noortekoondises kui Selveri A-klassi tiimis, siis tänavu neid võimalusi 19-aastasel diagonaalründaja enam pole - Võru projekt oli üheaastane ja suunatud juunioride EM-valikmängudele, A-klassist kasvas ta aga välja. Nii ongi tema põhiliseks tõestamiskohaks jäänud viimastel kuudel Selveri treeningud ning üksikud mänguminutid Schenker liigas.

Vassiljev plaanis Oravat tänavu ka nurgaründaja positsioonil katsetada, ent selleks oleks vaja tema vastuvõttu parandada (diagonaalründajad teatavasti serve vastu ei võta). See pole esialgu siiski loodetud moel õnnestunud, sest Orav on hommikuti, mil vastuvõtuga rohkem tööd tehakse, üldiselt koolis.

Kindel põhimees peaks Orav kindlasti olema uue aasta alguses toimuval U21-vanuseklassi MM-kvalifikatsiooniturniiril, mistõttu pead norgu ei tasu lasta. Küllap hakkab ka Selveris vormikõvera tõusmisega mänguaega veidi rohkem kogunema.

Täna kell 18.30 avab Selver uue hooaja eurosarjas, kohtudes CEV Cupi avaringis Soome valitseva meistri VaLePa-ga. Delfi teeb mängust tekstipõhise ülekande.