„Nende kahe mängu peamiseks eesmärgiks on harjutada meeskonda saaliga, kus toimub mäng Rootsiga,” ütles Eesti koondise peatreener Gheorghe Cretu. „Kuna Tondiraba jäähall on võrkpalluritele täna veel uus ja harjumatu mängupaik, siis meie jaoks oli oluline leida võimalus enne otsustavat kohtumist Rootsiga samas saalis mängida,” sõnas peatreener.

Rääkides kontrollmängude tähtsusest, lisas Cretu: „Ja loomulikult on need mängud tähtsal kohal meeste omavahelise kokkumängu lihvimiseks.”

Eile lõppes Eesti meeskonnal kolmemänguline Hollandi turnee, kus kahes esimeses kohtumises alistati tulpidemaa koondis 3:1 ja 3:0 ning lisaks oldi seisuga 27:25 paremad ka lisageimis. Kolmas mäng, kus meie poolel ei teinud kaasa sidemängija ja võistkonna kapten Kert Toobal, diagonaalründaja Oliver Venno, nurgaründaja Keith Pupart ja libero Rait Rikberg, lõppes võõrustajate 3:1 võiduga. Kohtumisteks Šveitsiga saab Eesti juurde lisajõudu, sest meeskonnaga liitub laupäeval Prantsusmaa meistrivõistlustel hõbemedali võitnud temporündaja Ardo Kreek.

Šveitsi mängude pileteid saab osta tund aega enne kohtumiste algust saalist. Täispilet maksab viis eurot, sooduspääsme hind on kolm eurot.

Eesti ja Rootsi rahvuskoondised peavad otsustavad play-off mängud, mille võitja pääseb sügisel Bulgaarias ja Itaalias toimuvale EM-finaalturniirile, 24. ja 31. mail. Kahest mängust esimene toimub Tondiraba jäähallis 24. mail kell 16.00, korduskohtumine 31. mail Rootsis Halmstadis.