„Olime väga keskendunud ja distsiplineeritud. Mängisime kahel päeval tipptasemel võrkpalli väga distsiplineeritult ja enesekindlalt rasketel hetkedel. Ebaõnnestumistest suutsime koheselt edasi minna ja keskenduda järgmisele punktile,” rääkis rumeenlane pärast Tšehhi alistamist 25:21, 25:22, 25:21.

„Ma pole mitte lihtsalt õnnelik – see sõna ei võta täielikult kokku seda, mis on juhtunud. Kõik need aastad... Oleme ehitanud midagi erilist koos mängijate, taustatiimi ja alaliiduga. Meil on imelised fännid, kes on meile väga lähedal. Rasketel hetkedel andsid nad meile energiat. Nii meil kui ka neil on tunne, et meil on endiselt, mille poole püüelda. Oleme näljased üha enama järele. Kui vahel pole me saanud seda, mille nimel oleme töötanud, on nad seisnud meie taga, aidanud meil sellest üle saada ja jätkata tööd.”

Tunamullu võitis Eesti Euroopa liiga, mullu Maailmaliiga kolmanda tugevusgrupi, nüüd Euroopa Kuldliiga. Kolm aastat ja kolm kulda, neid saavutusi oli peatreeneril raske võrrelda. „Esimene aasta oli erinev, süsteemi ehitada on raske. Mul olid noored kutid, kellest on nüüdseks sirgunud tegijateks. Algul oli Robert vedur, nüüd on lisandunud Teppan. Nad on karastunud ja hakanud võitma auhindu. Pärast võitu tuleb alati edasi minna, olen õnnelik, et nad tahavad alati rohkem.”

Ühtlasi andis Cretu teada, mis ta teeb, kui võrkpallifännid neile esitatud väljakutse täidavad. Nimelt pääses Eesti järgmisel nädalal Portugalis toimuvale Challenger Cupile, kus võideldakse Rahvuste Liiga koha eest ehk maailma 16 tugevama sekka pääsemise eest. Cretu õhutas võrkpallisõpru tulema Eesti koondisele kaasa elama ning viskas õhku veksli, et kui Matosinhosesse koguneb üle 100 eestlase, siis teeb ta midagi kummalist. Tänaseks oli ta oma võimaliku "karistuse" välja mõelnud - kaotuse korral müüb ta keset suve jõuluvana kostüümis Raekoja platsis Eesti võrkpallikoondise särke ja muud fänninänni.