EM toimub 13.-29. septembril Belgias, Prantsusmaal, Hollandis ja Sloveenias. Eesti peab alagrupikohtumised Hollandis kahes erinevas linnas, meie vastasteks on Holland, Poola, Tšehhi, Ukraina ja Montenegro. Avakohtumises on 13. septembril vastaseks Poola (Rotterdamis). Seejärel minnakse 14. septembril vastamisi Montenegroga (Rotterdamis), 15. septembril on vastaseks Tšehhi (Rotterdamis), 17. septembril mängitakse Hollandiga (Amsterdamis) ning 18. septembril Ukrainaga (Amsterdamis).

Eesti koondise kandidaadid: Kert Toobal, Markkus Keel, Robert Viiber, Renee Teppan, Oliver Venno, Hindrek Pulk, Ardo Kreek, Andri Aganits, Timo Tammemaa, Henri Treial, Andrus Raadik, Rauno Tamme, Kristo Kollo, Martti Juhkami, Robert Täht, Rait Rikberg, Silver Maar.

Pikka nimekirja (vajadusel valmis liituma) kuuluvad: Kevin Saar, Renet Vanker, Oliver Orav, Mihkel Varblane, Märt Tammearu, Stefan Kaibald, Mart Naaber.

Peatreener Gheorghe Crețu loodab, et meeskond suudab EMiks saavutada hea vormi. "See on parim võimalik koosseis, kellega finaalturniiriks valmistumist alustada saame. Enne 17.-19. augustil Türgis peetavaid kontrollmänge vaatame, kes millises seisus on ja otsustame, kes on need mängijad, kes ettevalmistust jätkavad. Loodan, et suudame finaalturniiriks saavutada maksimaalselt hea vormi," ütles peatreener. Taas on koondises nurgaründaja Martti Juhkami, teine nurgaründaja Robert Täht käis hiljuti meniskioperatsioonil ja tegeleb taastusraviga. "Otsus Martti Juhkami koondisega liita tekkis juba mõnda aega tagasi, ta sai kutse ja vastas jaatavalt. Roberti osas tegutseme vastavalt progressile, ta liitub koondisega, ent treenib omas režiimis. Loodan, et ta saab septembri alguses peetavates kontrollmängudes juba osaleda," lisas juhendaja.

Enne EMi treenib meeskond alates 29. juulist Tartus, augusti keskel peetakse kolm kontrollmängu Türgis. Septembri alguses kolitakse Tallinnasse Saku Suurhalli, kus peetakse kaks kontrollmängu Valgevenega. Lisaks testitakse augustis vormi Soome koondise vastu.

Kontrollmängud:

17. august Türgi - Eesti (Istanbul)

18. august Türgi - Eesti (Istanbul)

19. august Türgi - Eesti (Istanbul)

28. august Soome - Eesti (Seinäjoki)

29. august Soome - Eesti (mitteametlik mäng, Vantaa)

30. august Soome - Eesti (Vantaa)

4. september Eesti - Valgevene (Saku Suurhall)

5. september Eesti - Valgevene (Saku Suurhall)

Eesti alagrupimängude ajad EMil (kohalik kellaaeg):

13.09 kell 17.00 Eesti - Poola (Rotterdam, Rotterdam Ahoy hall)

14.09 kell 19.00 Eesti - Montenegro (Rotterdam, Rotterdam Ahoy hall)

15.09 kell 19.00 Tšehhi - Eesti (Rotterdam, Rotterdam Ahoy hall)

17.09 kell 20.00 Eesti - Holland (Amsterdam, Sporthallen Zuid hall)

18.09 kell 17.00 Ukraina - Eesti (Amsterdam, Sporthallen Zuid hall)