Veerandfinaalid peetakse kahe võiduni, veerandfinaalide kuupäevad on 15. ja 17. märts, vajadusel toimub 18. märtsil otsustav kohtumine (kõrgema asetusega meeskonna kodusaalis). Veerandfinaali pääsevad kaheksa paremat meeskonda ja veerandfinaalpaarid moodustuvad vastavalt põhiturniiri kohtadele: 1. vs 8., 2. vs 7., 3. vs 6., 4 . vs 5.

Põhiturniiri viimase nädalavahetuse avab juba reedel kell 19.00 Järvamaa VK ja Pärnu VK vaheline kohtumine Paides. Pärnu asub liigatabelis hetkel Saaremaa VK järel teisel kohal 62 punktiga, seega jahib jätkuvalt esikohta ja korraldusõigust. Järvamaa jaoks on play-offi lootus kustunud, 23 punktiga ollakse 10. kohal. Järvamaa mängib veel laupäeval kell 18.00 võõrsil Limbažiga. Pühapäeval kell 16.30 kohtub Pärnu liigatabeli neljanda meeskonna Selver Tallinnaga, kel punkte koos 53 (ja rivaalidest mäng rohkem peetud).

Pärnu peatreener Avo Keel usub, et esikohaheitluses hetkeliider Saaremaa pigem ei väärata. „Ma ei näe põhjust, miks peaksid RTU ja Jelgava Saaremaa vastu nahast välja pugema. Ja olgem ausad, isegi kui nad seda teeksid, siis ilmselt poleks see piisav ja Saaremaa võtaks ikka oma,“ kommenteeris Keel. „Meie peame teise koha säilitamiseks koguma kahest mängust kaks punkti, sellega saame vast hakkama. Samas, on meilgi oma võimalus esikoht endale võtta ja ka väike võimalus on siiski võimalus. Meeskond on terve ja heas vormis,“ lisas peatreener.

Selveri koht veerandfinaalis on küll kindel, ent kindlasti ei taha nad tabelis viimase mänguga madalamale langeda. Nende lõplik koht sõltub ka lähirivaalide Rakvere ja Jekabpilsi Luši kohtumisest.

Selveri peatreener Austris Stals: „Mõlemal meeskonnal on veel võimalus oma kohta parandada. See mäng saab olema tahtejõu ja distsipliini mõõduvõtt. Määravaks saab, kuidas suudame tegutseda rünnakul, samuti on oluline, kuidas toimib side-out pärast agressiivset servi. Samuti peame püüdma liigseid servivigu vältida.“

Laupäeval kell 15.00 kohtuvad Lätis tabeliliider Saaremaa VK ja RTU/Robežsardze. Saaremaal on koos 63 punkti, RTU asub 37 silmaga 7. positsioonil. Pühapäeval kell 16.00 on Saaremaa vastaseks Jelgava Biolars. Et finaalturniir Saaremaal toimuks, tuleb Urmas Tali hoolealustel nädalavahetus edukalt lõpetada.

Kolmandal kohal paikneval Bigbank Tartul seisab ees kaks kodumängu. Laupäeval kell 20.00 mängitakse Daugavpilsi ülikooliga, pühapäeval kell 19.00 Jekabpilsi Lušiga.

Bigbanki peatreener Oliver Lüütsepp läheb nädalavahetusele vastu võidumõtetega. „Jekabpils on selgelt tugevam vastane kui Daugavpils, aga tuleb tunnistada, et tabeliseisu vaadates meie jaoks ülemäära palju kirge kumbki kohtumine ei tekita. Arvatavasti saab laupäevaste mängude järel meie jaoks see tabel ka lõplikult selgeks ja positsioon lukku. Sellest hoolimata võtame pühapäevast mängu Jekabpilsi vastu tõsiselt. Eelkõige soovime hea mängu pealt vastu minna veerandfinaalkohtumistele ja teiseks on meil tasuda revanš avaringi kaotuse eest. Kindlasti tahab ka Jekabpils selle mängu võitu, sest käib neil ju võitlus veerandfinaaliks soodsama positsioon teenimiseks,“ kommenteeris Lüütsepp.

Kuuendal kohal olev Rakvere VK võtab samuti kodusaalis mõõtu esmalt Jekabpilsi Lušiga (laupäeval kell 19.30) ning seejärel Daugavpilsi ülikooliga (pühapäeval kell 17.00). Peatreener Andres Toode tahab kindlasti koguda kaks võitu. „Vigastusega puuduvad mehed ei ole veel mängudeks täielikult paranenud, aga püüame siiski mõlemad võistkonnad alistada. Jekabpils on kiire ja tugeva rünnakuga võistkond, aga Leedu kaotusest tuleb õppida ja vead parandada. Daugavpilsiga mängime samuti korralikult ja valmistame juba ette kohtumiseks Tartuga,“ rääkis Toode mängude eel.

Veerandfinaali pääsu lootuse kaotanud TTÜ mängib laupäeval kell 18.00 Jelgava Biolarsiga ja pühapäeval kell 15.00 RTU/Robežsardzega.