Tegu on maailma absoluutse tipuga. Mullu tuldi ülitugevas Itaalia meistriliigas esimeseks, tänavu kaotati finaalseeria 2:3 Civitanova Cucine Lubele. Itaalia karikasari on võidetud kahel viimasel hooajal. Meistrite liigas jõuti poolfinaali, kus jäädi alla Kaasani Zeniidile 2:3 ja 1:3. Nüüd tahetakse teha korrektiivid ja jõuda nii Itaalia kui ka Meistrite liiga tiitlini.

„Tunne on vägev!” kuulutas Täht rõõmsalt. „Allkirja panin juba kolm nädalat tagasi, seega tänaseks olen juba maha rahunenud. Aga kui see kõne tuli, siis pidin küll korraks istuma, võttis pea ringi käima küll. See on olnud mu suur unistus, võttis pea korra keerlema küll. See oli unistuse täitumine mitmes mõttes. Esiteks on Itaalias mängimine olnud mul alati üks eesmärkidest. Teiseks on nüüd võimalus see päris tippude tipp ära proovida. Ütlesin mänedžerile küll alguses, et andku ta mulle natuke aega mõtlemiseks, aga tegelikult olin oma peas kohe ära otsustanud, olin valmis lepingule alla kirjutama.”

Klubi suurimaks täheks on kahtlemata kuubalasest nurgaründaja Wilfredo León, keda peetakse maailma parimaks võrkpalluriks. Aastatel 2015-2018 aitas ta Kaasani Meistrite liiga võitjaks. Kui kuubalane klubist lahkus, oli õhus küsimus, kas võitmist jätkab Kaasan või Leon? Õige vastus: ei kumbki. Mõlemad jõudsid väga lähedale, Leoni ja Perugia teekond lõppes poolfinaalis, Kaasan jäi finaalis 1:3 alla Lubele.

Tõenäoliselt jäi eestlane suurklubile silma tänavu Meistrite liigas. Perugia ja Tähe tööandja Izmiri Arkas mängisid samas alagrupis. Perugia võitis mõlemad matšid 3:1, kuid avamängus tõi Täht 19 punkti (efektiivsus +11; rünnak 60%) ja oli statistika poolest isegi Leonist veidi parem. Ka kordusmängus kanti meie mehe arvele 15 silma.

Konkurents mänguaja nimel tuleb Tähel äge, Perugiaga liitus äsja ka 22-aastane ukrainlane Oleg Plotnitski, kes tegi suurepärase hooaja Itaalia kõrgliigas Monza värvides. Neljanda nurgaründaja nimi on veel lahtine, võimalik, et klubis jätkab 28-aastane Itaalia koondise pikaaegne põhimees Filipo Lanza.

„Ka mina ei lähe sinna odava mängijana, kes võetud niisama back-up’iks. Mulle on lubatud ausat võitlust võrdsetel tingimustel. Kõik on mu enda kätes. Ma polegi sellises olukorras varem olnud, Poolas Cuprumis oli ka vähemalt kolm meest, kes platsile tahtsid, nüüd on neli. See oli minu jaoks selline võimalus, millest ära ei öelda,” lausus Täht.

25aastase Tähe jaoks on see karjääriredelil suur samm edasi. Võrust pärit mängumees pallis esimesed hooajad kodulinnameeskonnas (2010-2012), seejärel tegi suure arenguhüppe Tartu Bigbankis (2012-2015), rahvusvahelise läbilöögi tegi Poolas Lubini Cuprumi ridades (2015-2018), mullu jõudis aga Izmiri Arkas Türgi meistriliigas finaali.

Täht oli kevadel läbirääkimistes ka Oliver Venno koduklubi Istanbuli Galatasarayga ning Eesti Päevalehe andmetel jõuti tegelikult ka juba kokkuleppeni. Nüüd avaneb Tähel aga hiilgav võimalus end proovile panna Itaalias. Tegu on Eesti võrkpalli kõigi aegade kõige kõvema üleminekuga, mille kõrvale saab panna vaid Renee Teppani liitumise Trentinoga aastal 2017.