Eelkõige lagunes Rakvere servi vastuvõtul. Põnevust oli vaid kolmandas geimis, viimane viigiseis oli 19:19, siis läks Bigbank oma teed. Bigbanki resultatiivsemad olid täna väga enesekindlalt tegutsenud Stefan Kaibald 14, Samuel Walker 13 ja Hindrek Pulk 10 punktiga, Rakverele tõi Denis Losnikov 8, Joonas Popan ja Karl Maidle 7 punkti. STATISTIKA

"Suutsime end lõpuks korralikult kokku võtta," kommenteeris Bigbanki juhendaja Andrei Ojamets. "Kolmas geim oli meil ligadi-logadi. Inimlikult saan meestest aru, kaks eelmist geimi tulid meile ülikindlalt, kuid selline lõdvakslaskmine võib kalliks maksma minna, Saaremaa või Pärnu poleks meile seda andestanud."

Rakvere juhendaja Andres Toode võis ühest küljest rahul olla, et Balti meistrilt seerias ükski mäng kätte saadi, samas selline lõpp talle muidugi ei meeldinud. "Põrusime servi vastuvõtul. Raske on nii, kui võistkonna senised tugitalad ei anna piisavalt abi. Siiani on Alari Saar olnud servi vastuvõtul väga hea, samuti ka Markus Uuskari. Nüüd tuli teisi mehi proovida. Kui Andris Õunpuu tuli platsile, läks vastuvõtt kohe paremaks," rääkis Toode.

Üllatuslikult tuli esimeses geimis korraks väljakule ka Taavi Nõmmistu, kes vigastas eelmises mängus jalga. "Pilt näitas, et kahes kohas on mõra. Konsulteerisime doktor Madis Rahuga ja ta ütles, et ikka ei paista olema, kui saab jalga liigutada, võib mängida. Vahetasin ta uuesti välja mitte selle pärast, et ta oleks halvasti mänginud, vaid nägin, et teised ei tulnud kaasa, üksi ta nagunii poleks mängu ära teinud, seega targem oli hoida."

Rakveret ootab nüüd ees pronksiseeria Saaremaaga ja Tartut kullalahing Pärnuga.

Enne mängu:

Seeria esimese mängu võitis Tartu meeskond 3:0, seejärel sai 3:2 võidu Rakvere. Kolmandas mängus jäi tulemusega 3:1 peale taas Tartu. Viimases kohtumises vigastas hüppeliigest Rakvere diagonaalründaja Taavi Nõmmistu, kes pidi mängu pooleli jätma teises geimis, kirjutab volley.ee.

Rakvere meeskonna libero Alari Saar tõdes pärast viimast mängu, et kaotus oli peamiselt põhjustatud liigsetest vigadest. "Mänguks olime küll valmis, arvan, et oma rünnaku taha jäi täna asi. Tartul on hea serv, kui Pulga (Hindrek Pulga) või Šlomini (Dmitro Šlomini) servi saame kohe kätte, siis oleks vaja see ikka ühese bloki vastu ära rünnata. Me ei saa koguaeg otseviga teha, täna tegime just otsevigu väga palju. Proovime ja pingutame küll hambad ristis, aga geimi lõpud kipuvad ikka tugevamatele minema," kommenteeris Saar, kes avaldas siiski lootust, et seeria veel järgmise mänguga läbi ei saa.

Esimene finalist on juba selgunud - teises poolfinaalpaaris alistas Avo Keele juhendatav Pärnu Võrkpalliklubi 3:0 tiitlikaitsja Saaremaa Võrkpalliklubi.