CEV Challenge Cupi 1/16-finaali avakohtumise Eestis 3:2 võitnud Poitiers pidi kodus kõvasti vaeva nägema, et saarlased üle mängida. Tänased geimid lõppesid prantslaste kasuks 26:24, 25:22 ja 25:21.

Kõige rohkem kahju on saarlastel teisest geimist, mida juhiti 18:15. Seejärel kamandas vastaste peatreener platsile võistkonna kapteni Menelaos Kokkinakise ning ühtäkki oligi seis 18:19! "Kokkinakis pani esimese tõste kolme meetrisse ja pani kohe kõva serviseeria otsa ja oligi kõik," nentis Saaremaa tempomees Harri Palmar.

Saaremaa suurim punktitooja oli Rauno Tamme 12 punktiga (kasutegur +5), teravalt alustanud Siim Põlluääre arvele jäi lõpuks 9 silma (+4), rünnakul veidi hätta jäänud Puerto Rico koondislane Eddie Rivera lisas 8 (+2), Harri Palmar 6 (+1), Mihkel Tanila 5 (+3) ja sidemängija Artis Caics 3 (+2). Poitiers`i resultatiivsemad olid Zouheir El Graoui 14 ja Jochen Schöps 12 punktiga. Mängu protokoll

"Võitluslik mäng oli, allaandmist ei olnud. Kahes esimeses geimis olid meil omad võimalused, kahjuks ei kasutanud me neid ära," sõnas Palmar. "Arvan, et mõlemad mängud prantslastega olid väga head ja kasulikud. Eks vahetult pärast kaotust on ikka valus, aga usun, et hiljem saame aru, et mängisime tegelikult ju hästi. Nüüd tuleb karikasarja poolfinaalis Selver üle mängida ja finaal võita, et see aasta lõpp enda jaoks ilusaks teha!"

"Minu arvates oli mäng ilus, midagi väga närima ei jää. Nad mängisid täna veidi paremini kui Saaremaal," arvas kaitses mitmeid raskeid palle üles toonud libero Johan Vahter. Seekord kasutas Poitiers marokolast El Graouid, kes Saaremaal ei mänginud. "Teda oli isegi päris äge vaadata," tunnustas Vahter vastasmängijat.

"Kohati tundus endale, et oled ilusti blokis vastas, aga tema lõi ikka puhtalt neljast nelja. Lihtsalt ei ulatunud sinna," jätkas Palmar samal teemal.

Kokkuvõttes hindeks neli

Saaremaa pidas eurosarja debüüthooajal neli mängu. Challenge Cupi eelringis alistati Taani meister Gentofte (kodus võideti 3:0, võõrsil piisas edasipääsuks 2:3 kaotusest), põhiturniiril alistuti tugevale Prantsusmaa klubile Poitiers’i Stade Poitevinile 2:3 ja 0:3.

„Eurosarja kokkuvõttes hindeks kõva neli,” võttis saarlaste juhendaja Urmas Tali meeskonna jaoks uudse kogemuse kokku. „Eelkõige on tähtis see, mis siit on kaasa võetud – suurem enesekindlus. Seda on koduliigas juba natuke näha olnud, see aitab rasketest olukordadest välja tulla. Neid euromänge peab oskama mängida. Lihtsalt täna ei jäänud maha löögid, mis meie oma liigas oleks jäänud. Aga häbeneda pole meil midagi! Numbrid olid täna küll 0:3, kuid seis oleks võinud olla ka veidi teistsugune.”