Pärnu vajas edasipääsuks kahte geimi ja sai need kohe ka kätte. Teises geimis juhiti koguni 21:12 ja 24:17, kuid vastane tuli järele. Pärnu mõõn tuli ilmselt sellest, et peatreener Avo Keel uskus, et mäng on juba tehtud ja võttis mitu põhitegijat pingile. Kui vastased olid jõudnud juba kahe punkti kaugusele, paikas Keel oma vea ja saatis Taavet Leppiku platsile tagasi. Otsustava punktil võttiski Leppik ise palli vastu ja lõi maha, päästes nii treeneri ämbrikolinast.

Kahe geimiga tõi Leppik 9 punkti (+8; rünnak 82%), Pärnu resultatiivseim oli Kristaps Platacs 10 punktiga (+8; 62%).

Kolmandaks geimiks pani Keel väljakule juba varumängijad. Linköping kasutas olukorra ära ja võitis kolmanda geimi 25:21. Neljandas geimis laguneti pärnakate poolt täielikult ning külalised said geimi kindlalt kätte 25:12.

Viiendas geimis püüdis Pärnu teine ešelon kõigest väest võidu võtta ning see ka õnnestus, kui otsustavas geimis alistati Rootsi meister 15:10. Seega olid Pärnu võidunumbriteks lõpuks 3:2 (25:18, 25:22, 20:25, 12:25, 15:10).

"Erinevalt avamängust ei teinud neil kaasa põhisidemängija ja see andis tunda," tunnistas Pärnu kapten Martti Keel. "Aga arvan, et ka meie mängisime võõrsil paremini. Seal oli meil üks halb geim (Pärnu võitis 3:1), aga üldine olek oli parem. Peale tänast võitu võin öelda, et rõõmu mulle see mäng ei pakkunud. Tore, et edasi saime, aga sedasi me kaugele ei jõua. Soovida jätab üldine emotsionaalne tase, kuidas mänguks valmis ollakse. Meile jäid maha kaks üle söödetud palli nii, et keegi ei puutunudki. Nii ei saa olla."

Võitjate resultatiivseimaks kerkis lõpuks Andrei Gvozdev 14 silmaga (44%). Tony Tammiksaar lisas 12 (42%) ja Kristaps Platacs 10 punkti (62%). Head efektiivsust näitas 9 silma toonud Taavet Leppik (82%).

Üleplatsimeheks kerkis Linköpingu mängumees Tomasz Mroz 21 punktiga (38%). Jordan Power lisas 16, Wilhelm Nilsson 15 silma.

Enne mängu:

Avakohtumise võitsid Avo Keele hoolealused võõrsil tulemusega 3:1 (25:19, 14:25, 25:21, 28:26). Selles mängus oli Pärnu resultatiivseim 19 punkti toonud Taavet Leppik, kes aga vahepeal oli sunnitud vigastusepausil.

Lisaks on Pärnul veel mitu mängijat vigastustega hädas, tõdes peatreener Avo Keel. "Leppikul hakkas põlv tunda andma liigamängus Limbažiga ja viimases kohtumises ta kaasa ei teinud. Täna oli ta jõusaalis ja ütles, et tunneb end normaalselt. Aga eks lõplik tõde selgub õhtul. Brasiillane Igor Duarte ravib säärelihase rebendit ja teda samuti kasutada ei saa ning ka venelasest tempomehel Andrei Gvozdjovil on tervisemured. Kuidagi on nii läinud, et üks häda ajab meil teist taga ja ei saa normaalsesse rütmi," rääkis Keel raskest olukorrast.

"Vastastel on samuti muresid, sest nende sidemängija sai Rootsi liigakohtumises vigastada ja jättis samuti mängu vahele. Ta sõidab küll Pärnusse, ent me ei tea, kas ka mängib. Nende teise sidemängija kohta meil videopilti pole ja on vaid statistiline info, mis näitas, et temaga oli tempomeeste efektiivsus madalam. Aga ega neilgi meie vahetusmeeste kohta infot pole, seega oleme üsna sarnases seisus," lisas peatreener.

Selle paari võitja läheb järgmises ringis kokku Horvaatia klubi Mladosti Ribola Kaštelaga.

Teise Eesti klubina eurosarjas kaasa tegev Saaremaa Võrkpalliklubi alustab CEV Challenge Cupi 1/16-finaalist detsembris. Saaremaa kohtub Iisraeli klubiga Hapoel Yoav Kfar Saba, avakohtumine toimub 11. detsembril kell 19.00 Kuressaares.