28-aastane Lüütsepp tunnistab, et väga suure üllatusena klubi juhtkonna pakkumine talle ei tulnud.

"Eks ta väike üllatus ikka oli, aga päris ootamatult see ei tulnud. Võib-olla nii noorena ma end peatreenerina veel ei näinud, aga samas olin ka varem mõelnud, et kui selline pakkumine tuleb, siis kõhklema ei hakka," sõnab Lüütsepp, kelle jaoks lõppev hooaeg oli Tartus abitreenerina viies.

Lüütsepp tänab tartlased mullu Eesti meistriks ja tänavu Schenker liiga võitjaks tüürinud Andrei Ojametsa, kellelt oli, mida õppida.

"Andrei helistas mulle ise, kui ta oli kuulnud juhtkonnalt, et temaga lepingut ei pikendata ning minust saab uus peatreener. Igasugused lahkhelid meil omavahel puuduvad, suure inimesena soovis ta mulle õnne ja tänas koostöö eest. Ja mina tänasin teda."

"Nii noore treenerina on mul igast asjast midagi õppida. Andrei puhul hindan kõige rohkem seda, et bossike, nagu me teda hüüame, talub rasketel hetkedel pinget nii treeneri kui inimesena väga hästi. Hindan ka tema julgeid otsuseid. Näiteks Robert Viiberisse (Tartu põhisideks kerkinud 18-aastane nooruk) poleks paljudel treeneritel usku olnud, aga Andrei võttis mingil hetkel vastu otsuse, et proovib."

Lüütsepp jätkab põhimeeskonna juhendamise kõrvalt kindlasti Tartu kuni 14-aastaste poiste treenimist, sest nende arengu arhitekt on ta olnud kõik viis Emajõelinnas viibitud aastat. Ent vanema vanuseklassi juhendamise võtab üle Argo Meresaar, kellest saab Tartu uus abitreener.

"Argole abitreeneri töö pakkumisel langesid minu ja klubi mõtted kokku. Istusime Argoga, kellega mul on olnud alati hea klapp, laua taha ja rääkisime asjad üle - ka tema jah-sõna tuli üsna kiirelt. Tal tekkis mõtlemishetk korraks vaid seetõttu, et kas nüüd ongi mängijakarjääriga kõik. Ütlesin, et loome kahe-kolme aastaga pigem midagi uut, kui et venitame karjääri veel aasta või kahe võrra pikemaks."

Võrkpallisõprade seas on enim segadust tekitanud seni klubi vedaja Alari Jõesaare ütlus, justkui tuleval hooajal ei soovitagi kõrgesse mängu sekkuda. Lüütsepa sõnul päris sellist plaani siiski pole.

"Eks see natuke segane olukord ole hetkel. Klubi juhtkond on olnud eesmärkide osas kidakeelne. Kokkuvõttes on meie eesmärgiks paari aastaga ehitada üles uus meeskond, kellega saaks luua ka kõrgeid sihte. Täpsemad eesmärgid saame paika panna suvel, kui lepingud on mängijatega sõlmitud. Kindel on see, et peksupoisid ei plaani me ka järgmisel hooajal olla."

Lüütsepa sõnul jätkab meeskonnas mängimist kogenud libero Rait Rikberg, ent (lisaks Meresaarele) lahkuvad mõlemad võõrleegionärid (Denis Sintov ja Georgi Topalov) ja ilmselt ka välismaale suunduv nurgaründaja Robert Täht. Ülejäänud põhikoosseisust loodetakse säilitada.

"Leping on meil järgmiseks hooajaks näiteks Renee Teppani ja Henri Treialiga, aga kui nad saavad välismaalt hea pakkumise, pole meil põhjust neid kinni hoida. Nii meie meeskond kui tegelikult kogu Eesti võrkpall peab lootma ja hoolitsema selle eest, et noored peale kasvaksid."

Enne Tartus treeneriks asumist Võrus mängijana tegutsenud Lüütsepp lisab: "Turg on meil Eestis väike, aga plaan on mitte kalleid välismaalasi ja vanu Eesti staare meeskonda tuua. Nii palju oskan praegu öelda, et Võrus karastust saanud Mart Naaber naaseb uueks hooajaks Tartu meeskonda."