„Eesti meeskond on üsna tugev. Oleme selles üsna veendunud, kuna mullusel EM-il kohtus Serbia Eestiga play-off’is ja see kohtumine kestis viis geimi. Kui ma nüüd õigesti mäletan, siis enamus Eesti koondislasi mängis Selveris ja see kinnitab klubi tugevust,“ rääkis Blagojevic Euroopa alaliidu kodulehe vahendusel.

Tundub, et Serbia meister pole väga hoolsalt Selveri mängijaid luubi alla võtnud. EM-il käinud mängijates kuulus tegelikult Selverisse vaid üks – koondise teine sidemängija Andres Toobal, kes tänaseks on siirdunud Belgia liigasse. EM-il käimise kogemus on tänastest Eesti meisterklubi mängijatest vaid Rauno Tammel, kuid tema liikus Rakverest Selverisse alles eelmise hooaja lõpus. Samas kui serblased arvavad, et Selver on Eesti koondise baasklubi, siis mingit alahindamist ei tohiks täna küll olla.

Crvena Zvezda läheb täna kell 19 Audentese hallis algavale kohtumisele vastu soosikuna, kuid Selveril on kodusaalis võiduvõimalused kindlasti olemas. Tuletame meelde, et Eesti ja Serbia kaks eelmist duelli lõppesid 2:3 kaotusega. EM-il kaotas Eesti koondis Serbiale viies geimis ja eile hakkasid Kohila naised sama südilt vastu Belgradi Vizurale. Avo Keele ajal kohtus Selver ja Crvena Zvezda eurosarjades kahel korral, esimesel korral jäi peale Selver, teisel Belgradi esindus.

Serbia klubi on seadnud tänavu üsna kõrge eesmärgi – jõuda Meistrite liigas alagrupiturniirile. Selleks tuleks neil lisaks Selverile üle mängida väga tugev Türgi klubi Izmiri Arkas.

Teoreetiliselt oleks eestlastel võimalik korraldada Meistrite liiga põhiturniirile väga põnev grupp. Kui Selveril õnnestuks imekombel jagu saada nii Belgradist kui ka Izmirist, sattutakse C-gruppi, kus ootavad ees tiitlikaitsja Kaasani Zeniit ja Ardo Kreegi tööandja Pariisi Volley. Läbi eelringi võiks sinna gruppi jõuda ka Renee Teppani ja Martti Juhkami leivaisa Innsbrucki Hypo Tirol, millel seisavad teel ees Mate-Asheri Hapoel (Iisrael) ja seejärel Saksamaa tippklubi Friedrichshafen. Nii Selveri kui ka Hypo Tiroli edasipääs oleks üllatus, Austria meeskonna väljavaated on selgelt suuremad, Eesti klubi põhiturniirile jõudmine oleks tõeline sensatsioon.