Eesti võistkondadest osalevad tänavu Balti riikide ühisturniiril Famila/Võru VK, Tartu Ülikool/Eeden, TTÜ ja tiitlikaitsja Kohila Võrkpalliklubi. Lisaks Eesti esindustele asuvad esikoha eest võistlustulle viis Läti ja kaks Leedu naiskonda, teatab volley.ee.

Avanädalavahetusel on kavas neli vastasseisu, mis kõik peetakse Eesti klubide osalusel. Laupäeval mängivad Tallinnas TTÜ ja Tartu Ülikool/Eeden ning Võrus kohalik Famila/Võru Võrkpalliklubi ja Kohila Võrkpalliklubi. Pühapäeval võõrustab Võru naiskond TTÜ-d ja Eeden Kohila esindust. Eesti klubide omavahelised mängud lähevad ühtlasi Eesti meistrivõistluste arvestusse. Võistkondadega saab tutvuda SIIN.

Naiste liigade projektijuht Gadi Rohtjärv loodab, et tuleb põnev ning Eesti naiskondadele edukas hooaeg. "Kindlasti tuleb algav hooaeg väga põnev. Arvan, et sellel aastal võib Tartu Ülikool/Eeden meeldivalt üllatada. Lisaks on lätlastel uus võistkond Daugavpilsist, mis kannab nime VK Ezerzeme. Leedukatel on Achema võistkonda toodud kaks uut ukrainlast. Seega võib sealt oodata väga tugevat võistkonda, kes mängib kindlasti medalitele, " rääkis Rohtjärv.

Möödunud aastal saavutas naiste Balti liigas 12 võistkonna hulgas esikoha Kohila Võrkpalliklubi, kes finaalis võitis 3:1 (23, 24, -14, 25) lätlaste Jelgava/LU. Kolmas koht läks Leedu parimale võistkonnale Achemale. TTÜ tuli viiendaks, Famila/Võru VK kuuendaks ja Tartu Ülikool/Eeden kaheksandaks. Tallinna Ülikool oli kümnes ja Audentese SG/Noortekoondis üheteistkümnes.