Mängijaid, kes vääriks kohta 12 koondislase hulgas, on rohkem kui tosin. Põhitegelaste osas palju eksimisvõimalust olla ei saa, aga mõni koondise uuematest nägudest võib end koguni algkuuikusse mängida. Näiteks nurgaründaja Martti Juhkami (24a, 195 cm) ja temporündaja Siim Ennemuist (22, 196). Või sidemängija Martti Keel (20, 188), kui peadirigent Kert Toobali (33, 189) haigevõitu jalg mängimist takistab.

Aga vaadakem, mida on öelda peatreeneril. Avo Keel oli valmis vastama küsimustele, mis tulenesid lõppeval nädalavahetusel nähtust.

Miks sa Soomega mängides viiendaks geimiks põhikoosseisu platsile ei saatnud? Soomlased proovisid ka varumehi, aga eliitkoosseis läks lõpetuseks mängu võitma.

Sellepärast, et tahtsin näha, kuidas mehed hakkama saavad - tuli neile võimalus anda. Loomulikult, kahtlusi oli. Kas turniirivõit on tähtsam kui hea mäng Euroopa valikturniiril?
Kert Toobal langes jalavalu tõttu enne viiendat geimi mängust välja, see oli tõsine löök oma tagajärgedega. Ootame, mida arstid ütlevad, ise on ta optimistlik. Hea, kui asi piirduks lühikese pausiga.

Eilne kohtumine Türgiga polnud just suurepärane vaatemäng. Lõpupunktideni mängiti enam-vähem, aga otsustavad punktid võttis Türgi kindlalt. Meil jälle varumehed.

Inglastega kohtudes me enam ei proovi, vaja on võita. Türgiga mängides mehed juba teadsid, et allapoole teisest kohast ei langeta ja Soome esikohta ka ei ohustata. Lõpuponnistus võis selle all kannatada. Turniir täitis oma eesmärgi, ressursse me ei ammendanud.

Hinda mehi ampluaa kaupa.

Mõlemad liberod tulid toime, tempomehed samuti. Nurgaründajate valik on seekord suur. Läti vastu mängis hästi Martti Juhkami, Soome vastu Kardo Kõresaar (25, 200). Peale nende on veel kolm nurgamängijat. Keegi peab välja jääma. Temporündajaist jättis hea mulje Siim Ennemuist, Pajusalu peab juurde panema. Blokiga tuleb veel tegelda. Diagonaalidest oli Argo Meresaar Oliver Vennost üle. Aega veel on, EM-mängudeni jääb kaks nädalat.

Kas valikturniiri vastaste kohta on piisavalt infot?

On olemas ja saame veel. Materjalipuudust ei ole meil ega ilmselt ka neil. Igatahes välisvaatlejaid silma ei hakanud – polnud mõtet.