Tänavu toimuvad mängud Bulgaarias ja Itaalias 9.-18. oktoobrini. Eestlaste “kodulinnaks“ EMil saab Itaalia linn Torino, kus lisaks võõrustajatele tuleb võistlustulle asuda Prantsusmaa ja Horvaatia koondistega. Küsisime endiselt Eesti koondise peatreenerilt, Avo Keelelt, kuidas ta hindab meie koondise võimalusi tuleval EM-finaalturniiril.

Kogenud treener vaatas korduskohtumist teleri vahendusel. „Ei pidanud tarvilikuks kohapeale sõita, kuna olin meie meeste edus üsna kindel,“ selgitas Keel.

"Vaidleksin vastu Oliver Vennole, kes väitis, et Itaalia on tugev keskmik. Tegelikult on itaallased ikka võimsad ja meie alagrupi põhifavoriidid. Lisaks itaallastele lasub edasipääsukohustus Prantsusmaal. Need kaks meeskonda on samast klassist ja kaldun arvama, et just itaallased saavad esimesena grupist edasi,“ arutles Keel favoriitide üle.

"Üle jääb Horvaatia, keda me mullu MM-valikmängus 3:1 võitsime. Usun, et sama juhtub ka tänavu ja me pääseme grupist edasi," sõnas endine koondise peatreener lootustandvalt.

"Avamängus tegutses otsustavatel hetkedel väga efektiivselt Ardo Kreek, lisaks ei saa unustada Oliver Venno panust. Teisest mängust tooksin välja nurgaründajad," loetles Keel koondise silmapaistvamaid.

"Rootslased teises mängus enam nii ohtlikud ei olnud, kui esimeses. Tulid küll mitu korda järele aga initsatiiv oli kogu mäng ikka meie käes,“ sõnas Keel ja jäi koondise mänguga rahule.