Avo Keel, Eesti koondise laager avatakse 22. aprilil. Kõiki kandidaate sinna ei kutsuta. Mitu meest jääb veel tervist taastama? Kas nende asemel tuleb laagrisse mõni, keda muidu poleks kutsutud?
Terviseprobleemide tõttu jäi kutse saatmata Õuekallasele. Mõtlemist oli ka esimese tempo suhtes. Lõpuks küsisin mõlema abitreeneri käest nende arvamust ja kuna see ühtis minu eelistusega, siis valisimegi Tammemaa. Tema kutsumise suhtes ei saanud määravaks kellegi vigastus.

Nimeta mõni uuem nägu koondise kandidaatide ringis - mis on nende plussid ja miinused? Kes üllatas heas, kes halvas mõttes?
Tammemaa, Täht, Raadik. Loodan, et kaks esimest on lähiaastatel koondisele vajalikud mehed. Raadikult nõuan tegusid juba kohe ja lõppev hooaeg annab selleks ka õigustatud lootusi. Puudusi on kõigil, aga leian, et need peaks olema ületatavad. Loomulikult eeldab see suurt tahtmist kõvasti tööd teha.

Koondise tegevusgraafik lähikuudel, suvel, sügisel?
22. aprill - 26. mai. Algus Tallinnas ja alates 6. maist Rakveres. Edasised selle suve-sügise tegemised sõltuvad MM-i valikmängude tulemusest.

Kuidas valmistud juulikuiseks universiaadiks Kaasanis? Meil on kõvemad vastased (Venemaa, USA, Lõuna-Korea, Valgevene jt) kui näiteks Lätil (Jaapan, Ukraina, Alžeeria jt).
Osa mehi on koondise nimekirjadest läbi jooksnud, aga lisandub ka uusi mängijaid. Universiaad on hea võimalus mängitada neid koondislasi, kes siiani pole saanud palju platsile. Samas visata pilk peale võimalikele uutele tulijatele ja töötada nendega tegusad poolteist kuud. Universiaad kestab 6.-17. juulini, ettevalmistus algab 3. juunil ja pärast seda jätkavad kõik tööd klubide juures. Nimekiri avalikustatakse varsti.

Kas Selveril on plaanis eurosarja minna?
Praeguse seisuga on.

Kas ennustad ägedat värbamiskampaaniat Eestis, kutseid välisklubidesse jne?
Selverist lahkub tõenäoliselt kaks-kolm meest. See on ennustus. Tibusid loeme loomulikult alles sügisel. Teistest klubidest lisandub ehk samavõrra. Kui pääseb rohkem, pole ka hullu. Loomulikult pean silmas korralike liigasid. Vatikanid, Luksemburgid, Küprosed jms ei loe.

Millal saad aega puhkuseks?
Puhkan sel aastal 15.-21. aprillini ja 27. maist 2. juunini.

Eesti koondise kandidaadid 2013

Sidemängijad: Kert Toobal (Sivasi 4Eylül), Kusti Nõlvak (TTÜ) ja Martti Keel (Selver Tallinn);
diagonaalründajad: Argo Meresaar (Selver Tallinn), Mart Tiisaar (TTÜ) ja Oliver Venno (Rennes`i Volley);
temporündajad: Ardo Kreek (Pariisi Volley), Siim Ennemuist (TTÜ), Raimo Pajusalu (Rennes) ja Timo Tammemaa (Selver Tallinn);
nurgaründajad: Keith Pupart (Rennes), Andrus Raadik (Pärnu VK), Kardo Kõresaar (Pärnu VK), Martti Juhkami (Selver Tallinn) ja Jaanus Nõmmsalu (TTÜ);
liberod: Edgar Järvekülg (Pärnu VK) ja Rait Rikberg (Bigbank Tartu).
Sofias (7.-12. maini) toimuvaks juunioride MM-i valikturniiriks valmistuvad Robert Täht (Bigbank Tartu) ja Andri Aganits (Selver Tallinn), nemad liituvad treeningutega hiljem.
Koondise treeneripingil ja taustajõududes muudatusi ei ole. Avo Keele kõrval jätkavad abitreenerina Rainer Vassiljev ja Andrei Ojamets, üldfüüsilise ettevalmistuse treener on Tarmo Tiits ning füsioterapeut Gardo Maruste.