„Pärnu meeskond tegi, mis suutis. Meresaar väsis ära, Kõresaar tegi natuke jalale haiget, aga see, kes Triobetis õigesti panustas, teenis korraliku raha, ma arvan,“ kommenteeris Eesti koondise peatreener Avo Keel eilset mitte väga tõsiseks kujunenud kohtumist Eesti koondise kandidaatide ja Pärnust pärit mängijate vahel.

Pärnakad (peatreener Urmas Tali) proovisid vahepeal kõikvõimalikke asetusi, lastes libero ja sidemeeste ülesandeid täitnud mehed ründama ja üht-teist muudki teisiti tehes, Keel suuri muudatusi ette ei võtnud.

„Mängisime ikka täiega,“ ütles Keel, „aga muidugi andis tunda, et see oli meile pärast hooaja lõppu kolmas kord palli puudutada. Ega see pealtvaatajate jaoks kõige kvaliteetsem tundunud, aga vähemalt võitlust oli.“ Pealtvaatajaid oli palju, rahvas sai üle hulga aja oma maa paremaid näha, eriti Itaalias pallinud Kardo Kõresaart, kes ka tõesti resultatiivselt tegutses.

Eesti koondis valmistub septembrikuus toimuvateks Euroopa meisterivõistluste valikmängudeks, (meenutagem, et alagrupivastasteks on Holland, Belgia ja Iisrael) ja üks neist toimub Tallinnas, aga juba augustis saab näha veel tugevamaid meeskondi – nelikturniirile Eestis oodatakse seitsmekordset Venemaa meistrit Belgorodi Lokomotiivi (üheks treeneriks Boriss Kolčins), Türgi ja Soome koondist, tagavaraks on Läti koondis.

Eesti koondise laagris olid mängijad väga rahul füsioterapeudina tegutsenud Oliver Lüütsepaga, keda eile ka rahva ees tänati, pärast jaanipäeva on taas selles ametis vahepeal isiklikel põhjustel ära olnud Gardo Maruste. „Poolteist nädalat oleme kõva kangitreeningut teinud, aga üldkehalise ettevalmistuse tsükkel on veel pooleli,“ täpsustas Keel – „show-mängu huvides puudutasime kaks korda ka palli.“

„Hea, et mehed kõik terveks jäid,“ rõõmustas koondise treener Rainer Vassiljev, „väike kadu oli, aga elame üle.“

„See mäng ei ole pikka kommentaari väärt,“ kostis eelolevalgi hooajal Pärnu VK meeskonda juhendav Urmas Tali. „Oli teada, mis siit tuleb, lihtsalt liiga palju publikut oli selle mängu jaoks. Ootused olid suuremad, aga jõusaalist tulles kõrget taset näidata pole võimalik. Aga huvitav oli ikkagi – enne sauna väike võrkpall.“