"Turniir oli kõige tähtsam just selles plaanis, et teatud mängijate osas selgus saada ning valik ära teha. Loomulikult oleks tahtnud ka tulemust, vähemalt ühe võidu näol, aga see jäi saamata," mõtestas koondise peatreener lahti omapoolseid ootusi.

"Kaks esimest mängu, treeningkohtumine Kanadaga ja turniiri avavaatus Türgiga olid mõneti isegi ehmatavad. Kuidas sellise mänguga üldse edasi minna, kui pilt on sedavõrd kaootiline? Õnneks kaks viimast päeva jätsid juba oluliselt parema mulje ning kui vaadata statistilisi numbreid eraldi, liikusime mäng mängult tõusvas joones," võttis Keel üldistavalt kokku turniiril nähtu.

Eesti koondise mängudest Pärnu turniiril LOE SIIT!

"Kui vigastused korrektuure ei tee, siis temporündaja, diagonaalründaja ja libero positsioonil mängivate meeste osas on finaalturniirile minejad teada. Järgmise nädala lõpuks teeme ära valiku ka sidemängijate ja nurgaründajate osas. Mõlemal positsioonil tuleb üks mees välja praakida. St. Peterburgi turniirile tahame minna sama koosseisuga, kes mängib ka EM´il," selgitas Keel.

Seega kindlustasid endale kontrollturniiril Pärnus Euroopa meistrivõistlustele mineku temporündajad Raimo Pajusalu, Ardo Kreek, Janis Sirelpuu ja Meelis Kivisild, diagonaalründajad Argo Meresaar ja Oliver Venno ning liberod Sten Esna ning Asko Esna.