„Praegu on kõik täiesti tip-top,“ kiidab meeskonna peatreener Avo Keel treeningulaagrit. "Esmaspäevast jätkame Rakveres ja hakkame arendama mängulist poolt. Paneme mehed kuus kuue vastu mängima.“ Treeneri rollis on abiks Andrei Ojamets ja Rainer Vassiljev.

Tõsiseks mänguks läheb kuu aja pärast, kui kontrollturniirile Tallinna saabuvad Soome, Läti ja Türgi meeskond. Keel loodab, et selleks ajaks saavad valudest jagu need, kelle seisund natuke muret teeb. Kert Toobalit vaevab pisut jalg, Jaanus Nõmmsalu selg. Põlvi raviv Meelis Kivisild jätab selle EM-tsükli vahele.

Keel tunneb headmeelt 20-aastase pikalt seljavalu kannatanud Mart Tiisaare (202 cm) üle: „Edeneb järjest. Tulevikumees.“

Samas huvitab kõiki, mida võtab ette klubiotsingul aktiviseerunud Oliver Venno. Koondis vajab heas vormis Vennot, mitte kehvemat. Ka Keel kaldub olema seda meelt, et Eesti koondise liider pidanuks otsustama varem ja Saksa eliitklubi Friedrichshafeni kasuks.

Ka Selveri meeskond, mille juhendamist Keel jätkab, on samuti kokkupanemisjärgus. Peatreener on oma ettepanekud teinud, lepingute vormistamisega tegeldakse. Lätist tuleb taas Andrejs Baburovs, kes möödunud hooajal kaua vigastust põdes, kuid edaspidi loodetavasti rohkem aidata suudab.

„Tahtsin, et meiega liituks ka Kardo Kõresaar, aga ju siis pakkus Pärnu klubi meist rohkem,“ arvab Keel.