"Vastaste rutiin on kõvem. Hispaania vastu edu lootes peame välja mängima 75-80 protsenti oma tasemest. Suudame seda viiel-kuuel juhul kümnest," lausus Keel volley.ee-le.

Eesti alustas kohtumist šokeerivalt, valitsedes avageimi 25:22. "Suutsime vastaseid serviga suruda ja saime ise nende pallingud kätte. Kõik toimis," ütles Keel.

Teises geimis jagus võrdset mängu seisuni 12:13. Hispaanlaste 4:1 spurt tõi neile turvalise edu, mida ei loovutatud - 25:21. Kaks viimast geimi kuulusid täielikult Hispaaniale 25:17 ja 25:14. Mängupilti ei suutnud parandada ka Keith Puparti asemel sekkunud Eerik Jago.

"Teise geimi keskel Pupartit välja vahetades oli ta 11 rünnakust maha löönud vaid kaks. Ma ei saanud teda rohkem platsil hoida. Nurgaründajatega on meil praegu kõige kehvem seis," märkis Keel.

Eesti oli raskustes Hispaania planeeriva serviga, libero Sten Esna vastuvõtuprotsent oli kõigest 45. Eesti meeskonna üldine protsent 65 oli aga Hispaania (54) omast parem.

"Hispaanlased on meist osavamad. Eriti hästi tuli taseme vahe välja lahtiste pallide mängimisel - vastaste kõik kolm puudet olid kvaliteetsed," rääkis Keel. "Kuid meil pole mõtet kaotuse pärast nutma hakata. Praegu oleme enda peale pahased, et Euroopa meistrile kaotasime, nelja aasta eest unistasime nii kõva vastasega mängimisest."

"Tundus, et mehi kimbutas väsimus. Planeeriva seri vastuvõtul ei liigutud jalgadega alla, vaid kukuti pallile vastu," lisas 32. sünnipäeval peaaegu terve mängu kaasa teinud ja üheksast rünnakust kuus maha löönud temporündaja Janis Sirelpuu. "Kui Hispaania sai meie servi hästi kätte, oli mul nurka peaaegu võimatu õigeks ajaks blokki jõuda. Tõste oli niivõrd kiire."

Täna Eesti aja järgi kell 21.30 kohtuvad meie mehed Serbiaga.