Eelmisel hooajal Soome meistriliiga klubi Oriveden Ponnistus ridades Soome meistrivõistlustel kolmanda koha saavutanud 21-aastane Anu Ennok mängib sellest hooajast viimasel viiel aastal Soome meistriks tulnud ning tänavu Ennoki abiga Eurosarjas juba kaheksandikfinaali jõudnud LP Viesti Salo võrkpalliklubis. Noorele eale vaatamata kuulub Ennok 2012. aasta augustist Eesti naiste koondisesse. Aastatel 2009-2011 on ta valitud Eesti parimaks noorvõrkpalluriks ning aastatel 2012 ja 2013 parimaks naisvõrkpalluriks.

Projekti ainsa võistkonna stipendiumi pälvis U-21 vanuseklassi võrkpallikoondis, kes 14-aastase vahe järel jõudis omavanuste MM-finaalturniirile, kus nelja võidu ja kolme kaotusega saavutati 17. koht.

„Meie noored on väga tublid ja nende saavutused teevad kohati silmad ette ka endast vanematele. Just sellised töökad ja andekad noored viivad meie spordi uuele tasemele, kuid selleks on neil vaja meie kõigi abi ja tunnustust,“ ütles EOK president Neinar Seli.

Praeguseks on projekti „Märka järgnevat põlvkonda“ raames stipendium üle antud kokku 29 stipendiumi, lisaks üks Estiko stipendiaat. Kandidaate „Märka järgnevat põlvkonda“ stipendiumile saavad esitada kõik EOK liikmed, stipendiumid määratakse tulemuste põhjal nii olümpiaalade, mitteolümpiaalade kui ka pallimängude sportlastele, välja antakse ka kaks noore talendi ja kaks väga noore talendi stipendiumi. Ülevaate kõigist 2013. aasta stipendiumi saajatest leiab EOK kodulehelt http://www.eok.ee/jarelkasv