Spordiklubi Duo eduka noortetöö pikaajalisemaks eesmärgiks on olnud väljundi pakkumine nii noormeestele kui neidudele. Pikka aega oli klubi ainsaks esindusvõistkonnaks Bigbank Tartu meeskond, kuid tänasel päeval ollakse teist hooaega alustamas ka Tartu Ülikool/Eedeni naiskonna eestvedajana, kirjutab Duo oma kodulehel.

Naiskonna liitumisega sai täidetud väga oluline lüli, mis seni klubi püramiidi silmas pidades puudus. Nimelt sooviti oma klubi kasvandikke kaasata kõrgesse mängu ja pakkuda noortele võimalusi ka pärast A-klassi. Esimesel aastal täitis vastutusrikast treeneri ametit pika treeneritöö kogemusega võrkpallitreener Alar Kaljuvee. Peamiselt oma klubi kasvandikest komplekteeritud noor naiskond saavutas Kaljuvee juhendamisel Eesti meistrivõistluste arvestuses viienda koha.

Uuest hooajast soovitakse teha samm edasi, sest TÜ/Eedeni peatreenerina asub tööle tunnustatud võrpallitreener Andrei Ojamets. Tartu Ülikooli Akadeemilise Spordiklubi ja Eedeni Keskuse poolne jätkuv koostöö - lisaks uue tulijana Kaarsilla Kinnisvara - on olnud tugevaks inspiratsiooniks seadmaks naiskonnale algavaks hooajaks kõrgeid sihte.

Naiste võrkpall ei ole pärnakale sugugi võõras, sest ta on klubi naiskonda juhendanud varemgi. Lisaks töötab mees praegu naiste koondise abitreenerina ja omab head ülevaadet Eesti naiste võrkpalli hetkeseisust. Ojametsa tulek on kindlasti samm edasi TÜ/Eedeni naiskonna professionaalsuse suunas. Vastse peatreeneri sõnul loodetakse tuleval hooajal sekkuda medaliheitlusse. Naiskond alustab oma hooaega oktoobri keskpaigas.