1. Pärnu võimas serv ja Selveri halb vastuvõtt

Nagu Rainer Vassiljev pärast mängu ka osutas, löövad Pärnu algkoosseisust tugevat hüppelt pallingut viis, Selveril aga kaks ja pool meest (Lincoln Williams, Federico Marretta ja vahel ka Meelis Kivisild). 

Kui pelglalt servide statistikat vaadata, võib tegelikult jääda mulje, et Selveri palling oli parem kui Pärnu oma: ässasid löödi 6 pärnakate 3 vastu, vigu tegid mõlemad 13. Tõde selgub aga siis, kui pöörata pilk vastuvõttude sektorisse. Pärnul oli ideaalseid vastuvõtte (tähendab seda, et sidemängijale on pall mängitud kuni 2 meetri kaugusele võrgust) 22 ja Selveril 18, ebaõnnestunud vastuvõtte aga Pärnul 14 ja Selveril suisa 35. 

2. Selveri nurgaründajate panus

Päevad ei ole vennad - seda tõestas eilne mäng ilmekalt. Kui meeskondade eelmises kohtumises - 7. märtsil Schenker liiga poolfinaalis - vedas Selveri võidule üleplatsimehena 18 punkti kogunud Federico Marretta, siis eile realiseerisid pealinnaklubi nurgaründajad 26 tõstest vaid 6 ning kogusid kolme peale kokku 7 punkti (Marretta 4, Helar Jalg 2 ja Denis Losnikov 1). Kuigi peatreener ja pool meeskonnast on vahetunud, tekib tahes tahtmata küsimus, kas Selveri üheks komistuskiviks saab otsustavates mängudes ka tänavu nurgaründajate ebastabiilne ja heitlik mäng?

3. Nähtamatud temporündajad

Kahe eelmise punkti tulemina pole üllatav, et Selveri temporündajad said eile kõigest 13 tõstet, millest realiseeriti vaid 2! Halva vastuvõtu puhul on sidemängijal pea võimatu esimest tempot kasutada ning isegi nendel harvadel kordadel, kui selline võimalus Andres Toobalil eile tekkis, oli Pärnu suutnud plaani läbi näha ja bloki ette ehitada.

Viiemängulist seeriat näha soovivatel võrkpallisõpradel jääb seega üle vaid loota:
1) et Pärnu ei suuda enam sama hästi servi lüüa
2) et Selver saab vastuvõtuga umbes poole paremini hakkama kui eile