Esimene pronksimäng Tartu tugevaima ja Tallinna teise meeskonna vahel algab teisipäeval, 2. aprillil kell 18 Tallinna Tehnikaülikooli spordihoones. Jätkatakse 4. aprillil 19.30 Tartu Ülikooli spordihoones ja kui seis pärast seda viigistub, kohtutakse viimast korda taas Tallinnas, 9. aprillil kell 18 TTÜ spordihoones.

Polegi väga vale nimetada seda Tallinna-Tartu linnavõistluseks. Linnavõistlusi enam ei korraldata, kuid aastakümneid tagasi olid need mainekad, võimaldades kord aastas üheainsa päeva jooksul saada ülevaate tööst mitme vanuseklassi noortega kui ka näha Eesti koondise tasemel tähti. Tippmängijate vahetu nägemine oli noortele kauaks meelde jääv elamus.

Kes teab, võib-olla osutub vastuvõetavaks mõtteks linnavõistluse taastamine uues vormis - näiteks Eesti võrkpalli 95. aastapäeva tähistamiseks tuleval aastal. Tänavu 85 aastat tagasi (1928) tuli Tartu meeskond esmakordselt Eesti meistriks – ka see number võiks suure juubeli valguses orientiiriks olla. Tuleval aastal täitub 85 aastat Tartu naiste Eesti meistritiitlini jõudmisest. Tallinna esindus võitis läbi aegade muidugi ülekaalukalt enim esikohti ja peremehetses ka linnavõistlustel.
Niipalju ajaloost. Aga võib-olla oleks praegu tasemelt tugevamad linnavõistlused hoopis Viljandi, Võru, Pärnu, Kuressaare või mõne teise koondise osavõtul?

Tänane TTÜ meeskond on tüüpiline pealinna klubi, koosnedes riigi eri paigust Tallinna saabunud mängijatest. TTÜ-l on noor ja mõne vanema mehega pikitud koosseis, uus noor treener ja vana plaan: lõpetada juba see medalitest ilmajäämine.
Tartulgi on mitu lootustandvat noort, sekka kogenud mängijad ja paljunäinud treener. Hooaja lõpul on tartlased paremini mänginud kui põhiturniiril, erandit pole ette näha ka seekord. Ja kindel see, et lõppude-lõpuks asub taas rolli mängima kõigi asjaosaliste käitumiskultuur, kui (üle)reageerima hakatakse kohtunike vaieldavatele otsustele. Mitte keegi neist ei võta vilet suhu eesmärgiga kedagi võitjaks puhuda.

Finaalseeria Tallinna Selveri ja Pärnu Võrkpalliklubiga peaosas avatakse neljapäeval, 4. aprillil kell 20 Pärnu spordihallis. Finalistidest järgmises loos.