Mäletatavasti ei teinud Cretu eile 1:3 kaotusmängus Türgiga vahetusi, üksnes Markkus Keel käis paar korda servimas ja Renee Teppan korra blokis. Täna sai Eesti pronksimängus kindlalt lüüa Hollandilt, geimides pälviti 22, 16 ja 16 punkti.

Positiivsele poolele võib tänasest panna siiski Timo Tammemaa etteaste. Ta tõi meie resultatiivseimana 10 punkti ja rünnakul lõi maha 11 tõstest 8 (73%).

Timo Tammemaa oli täna väga hea, võib-olla oli viga teda eilses poolfinaalis mitte proovida?
Ei, see polnud viga. Küsimus on, millest sa aru saad. Kui sa pole ekspert, siis ära kommenteeri neid asju, vaid räägi oma asjadest. Ma pole tulnud sinu koju sinu asjadest rääkima. Ütlesin sulle juba paar aastat tagasi: kui sa tahad aidata, siis lihtsalt aita. Kui tahad siin kedagi keppida, siis okei, aga järgmine kord ära enam minuga räägi. Mina otsustan, kes mängivad ja mina võtan vastutuse. Mitte sina ega ajaleht.

Selgitus: Cretu viitas kahe aasta tagusele intervjuule, kus ta sai maruvihaseks minu küsimuse peale, miks ei pälvinud koondisekutset Keith Pupart ja Martti Juhkami.

Ma ei või siis küsimusi esitada?
Võid, aga teistmoodi. Mitte sedasi alatult. Siis ma käitun ka alatult. Kui ma hakkan ka alatult käituma, mitte ei ole enam selline avatud kutt, kes õrnalt naeratab. Siis kõik muutub. Ka mina oskan olla sitapea. Olen treeninud paaris riigis, kus peadki olema sitapea.

Ma ei saa aru, mida ma valesti tegin.
Ära räägi minuga vigadest.

Okei, ei mingeid vigu.
Ei, asi pole selles, et ei mingeid vigu. Aga ära küsi minult sellisel viisil. Kui sa tahad minult kuulda, et võib-olla oleks hea olnud panna see mees väljakule, siis me võime sellest rääkida. Aga ära ütle mulle, et see oli viga, mulle ei meeldi sellised alatud küsimused.

Edasi võttis küsimuste küsimise üle Õhtulehe reporter.

Kui Eesti oli juba 0:2 taga, panid Markkus Keele sisse vaid viieks punktiks. Kas sa ei arva, et see on õige mäng mehistumiseks, Markkuse ja ka Silver Maari jaoks. Me olime mängust väljas ja nad peavad mehistuma, sa ütlesid eile, et see meeste mäng ja Silver pole valmis.

Jah, aga teised kutid tahtsid ka mängida. Noored said võimaluse turniiri alguses. Ütlen teile ausalt: küsisin hommikul Kerdilt ja mängu eel ka Raidult, kas on mingeid füüsilisi probeeme või tunnete, et olete piirile lähedal. Nad ütlesid: ei, treener, me kõik tahame mängida. Sel põhjusel eelistasin neid. Okei, mul on ka teised ideed. Rait on üks nendest, kes mängib koduliigas. Neil pole eriti võimalusi sellisel tasemel regulaarselt mängida. Rait polnud turniiri alguses tiimis, nüüd on samm-sammult vormi jõudnud, ma tahan, et teaksite, isegi kui ta vahepeal kannatab ja raske on sellise praktikata, siis ta on tähtis ja arvestame temaga.

Kas tahaksid panna suve esimese poole eest hinde?
Turniiri esimesel poolel üritasime anda võimalusi teistele mängijatele. Selge, et erinevatel põhjustel ei leidnud me tasakaalu algusest peale, raske oli nii Horvaatia kui ka Hollandi vastu. Aga oli momente, kui mehed näitasid head võrkpalli, meil olid momente nii Horvaatia kui Hollandiga mängides. Võideldi. Polnud ju nii, et Holland oleks 100 protsenti kogu aeg õnnestunud, ka neil oli raskeid hetki. Kuldliigas olid kõigil tõuse ja langusi. Muidugi oli oluline näha, kuidas need kutid hakkama saavad. Ütlesin ka teile eile, et pole keeruline näha, et me pole võimelised mängijaid nii lühikese ajaga heasse vormi viima. Oli ka minivigastusi, mitte ainult Renee Teppanil, ka Oliver Vennol oli alguses õlaga probleeme. Ardol õlg, Robertil õlg, mõnes mängus ei saanud neid kasutada, aga see on mängu osa, ma ei saa kaevelda.